G4Media.ro

Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost ”împuşcat şi ucis” în luptele…

Sursa foto: SERGEY BOBOK / AFP

Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost ”împuşcat şi ucis” în luptele împotriva forţelor ruse în Severodoneţk

Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost ”împuşcat şi ucis” în luptele împotriva forţelor ruse din oraşul ucrainean Severodoneţk, a declarat familia militarului, relatează The Guardian.

Jordan Gatley a părăsit Armata Britanică în martie pentru ”a-şi continua cariera de MILITAR în alte zone” şi a ajutat trupele ucrainene să-şi apere ţara împotriva Rusiei, potrivit declaraţiei emise de tatăl său, Dean Gatley, pe Facebook.

Potrivit declaraţiei, familia a primit vestea devastatoare că Jordan a fost împuşcat şi ucis în oraşul ucrainean Severodoneţk, vineri, 10 iunie.

Batalionul din care militarul britanic făcea parte a trimis numeroase mesaje familiei militarului decedat în care erau subliniate ”cunoştinţele bogate, abilităţile de militar şi dragostea pentru meseria sa”.

Militarul a fost îndrăgit de colegii său, şi ”a făcut o diferenţă enormă în vieţile multor oameni, nu numai în postura de militar, ci şi antrenând forţele ucrainene”, se arată în declaraţia tatălui său.

”Jordan şi echipa lui erau atât de mândri de munca pe care o făceau şi îmi spunea adesea că misiunile pe care le aveau în derulare erau periculoase, dar necesare”, a afirmat Dean Gatley.

”Îi plăcea meseria pe care o avea şi suntem atât de mândri de el. El a fost cu adevărat un erou şi va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a adăugat tatăl său.

Oraşul Severodoneţk se află în centrul ofensivei ruse şi este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată din estul Luganskului încă aflate sub controlul forţelor ucrainene.

sursa: News.ro, Sursa foto: SERGEY BOBOK / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Se putea si mai rău, sa-l prindă rușii si sal condamne la moarte.
  RIP.

 2. Respect. Un erou adevarat.

 3. sunt atat de multi occidentali in ajutorul Ucrainei, incat ii cunoastem pe fiecare pe nume

 4. R.I.P. Jordan!

 5. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂!!!!!

 6. In razboaie se moare. Ramane (daca vrei) sa decizi cum …
  Nu-i totuna, leu de mori, ori cane-nlantuit

 7. Mai „oliva” da tu te vezi cum scrii ?
  Repeta clasa intii, apoi critica scrisul altuia !!!

 8. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Sunt puțini militari de carieră din vest ce luptă voluntar în Ucraina. Ei apară occidentul acolo unde e cel mai periculos. În prima linie. Ei ajută foarte mult prin experiența de a folosii arme moderne și prin exemplul dat inclusiv ucrainienilor.