G4Media.ro

Fostul căpitan al naționalei Ucrainei are toate titlurile retrase / Anatoli Timoşciuk…

Sursa foto: UEFA / Facebook

Fostul căpitan al naționalei Ucrainei are toate titlurile retrase / Anatoli Timoşciuk este acuzat că nu a demisionat din funcția de antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg

Comisia de Control şi Disciplină a Federaţiei Ucrainene de Fotbal a decis, ca urmare a unei propuneri a Comisiei de Etică şi Fair Play, ca fostul internaţional Anatoli Timoşciuk, în prezent antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, să piardă titlurile şi diplomele obţinute în Ucraina şi să nu mai poată activa toată viaţa în fotbalul ucrainean, anunță News.ro.

Anatoli Timoşciuk a jucat pentru naţionala Ucrainei în perioada 2000-2016 şi este deţinătorul recordului de meciuri jucate pentru prima reprezentativă (144). El a evoluat în Ucraina pentru Volin Luţk şi Şahtior Doneţk. Cu Şahtior a câştigat şapte trofee.

Din 2017 el este antrenor secund la Zenit Sankt Petersburg, unde iniţial a colaborat cu Mircea Lucescu.

Federaţia ucraineană îl acuză pe Timoşciuk că de la începutul atacării Ucrainei de către Rusia el nu a ăfcut nicio declaraţie publică în legătură cu acest conflict şi nu a pus capăt colaborării cu “clubul atacatorilor”.  El a rămas tăcut şi şi-a continuat activitatea la Zenit. “Făcând această alegere conştientă, Timoşciuk strică imaginea fotbalului ucrainean şi încalcă clauza 1.4, partea 1 a articoului 4 din Codul de Etică şi Fair Play UAF”, a explicat forul.

Sursa foto: UEFA / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. aceasta actiune e prea puternica – maine revine painea in Chiv