G4Media.ro

Fost oficial NATO, despre criza din Afganistan: „Terorismul va fi din nou…

Fost oficial NATO, despre criza din Afganistan: „Terorismul va fi din nou în creștere”

Fostul adjunct al secretarului general al Organizației Tratatului Nord-Atalantic (NATO), Jamie Shea, a avertizat într-un interviu publicat vineri de Euronews că „terorismul va fi din nou în creștere” din cauza crizei din Afganistan, generată de preluarea puterii de către talibani.

„Toată lumea anticipează acest lucru. Știm că Al-Qaeda este deja bine implantată. Știm că luptătorii străini intră. Deci, NATO va trebui să anticipeze în cele din urmă o undă de șoc a mai multor atacuri teroriste în Statele Unite, Europa și cum îi anticipăm pe aceștia, cum ne ocupăm de aceștia, cum încercăm să le împiedicăm, astfel încât să evităm un alt stil spectaculos de la 11 septembrie.” a declarat Shea.

Miniștrii de externe ai statelor membre NATO organizează o conferință video de urgență mai târziu astăzi pentru a discuta despre criza care se desfășoară în Afganistan.

Jamie Shea se așteaptă ca NATO să convină asupra unui plan de coordonare a tuturor acestor evacuări și de control al acestora.

„Problema imediată este de a controla evacuările care au loc de pe aeroportul din Kabul. Am impresia că aproape toată lumea o organizează de-a lungul liniilor pur naționale în acest moment, în timp ce NATO avea coordonarea responsabilă asupra aeroportului timp de mulți ani”, a mai precizat fostul oficial NATO.

sursa foto: captura/ Salaamedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. macar acum americanii vor gasi arme cand ii vor ataca din nou

 2. Here we go again… Cei care au omorât 3000 de oameni la 9/11 erau cetățeni saudiți. Apoi, cele mai crunte atentate, Bataclan, Bruxelles, Phoenix, Manchester, au fost comise pe timpul ocupației NATO a Afghanistanului, de către dezaxați care nu au pus niciodată piciorul acolo.
  Iar dacă Al Qaeda era bine implantată în Afghanistan, cum spune personajul de mai sus, de ce anume s-a retras NATO?
  De ce „experții” care pledează mai mult sau mai puțin voalat pentru mai multe bombe și mai multe drone au mai mult loc în presa mainstream decât cei care sfătuiesc prudență, și o limitare drastică a intervenționismului militar occidental? În ciuda faptului că tabăra prudenților și antimilitariștilor are constant dreptate, în timp ce „experții” nu fac decât să justifice și să normalizeze masacre abominabile: cel puțin 350000 de victime non-combatante, „colaterale”, distrugere, mizerie, asta sunt singurele rezultatele concrete ale intervenției NATO… și totuși, „experții” mai vor…

 3. No sh*t, Sherlock. Știți de mai bine de 10 ani că talibanii sunt creația serviciilor secrete pakistaneze, și totuși share-uiți cu ei informații și arme.

  Dar de ce mai colaborați cu Pakistanul? Pakistanul ar trebui să fie pe lista țărilor teroriste, alături de Arabia Saudită (3 foi A4 îmi trebuie aici), Iran (nuclearizare la îndemâna fanaticilor religioși de la vârf, sclavia de facto a femeilor, atacarea civililor din alte țări), și Israel (genocidul din Palestina, programul de spionat jurnaliști și vândut datele către alte țări arabe).

  Acolo e locul Pakistanului, nu alături de SUA sau de NATO.

  • Ia nu mai spune. Și io care credeam că dacă lăsăm o organizație teroristă la conducerea unei țări va fi pace.