G4Media.ro

Ford plănuiește să „electrifice” uzina de la Craiova. Șeful Ford Europa: România…

Ford plănuiește să „electrifice” uzina de la Craiova. Șeful Ford Europa: România este foarte competitivă

Ford plănuiește să „electrifice” uzina de la Craiova, fabrică pe care șeful diviziei europene o numește „foarte importantă”, în contextul în care producătorul auto american dorește ca până în 2030 să producă numai automobile electrice.

Ford a anunțat, luna trecută, o investiție de un miliard de euro în fabrica sa din Saarlouis, Koln, Germania, care va deveni principalul său centru de producție a vehiculelor electrice. În prezent, în fabrica din Koln se produce popularul hatchback Fiesta. Noile modele electrice vor fi construite alături de Fiesta, care urmează să rămână la Koln.

Însă planurile de electrificare ale companiei se extind și în România. „Koln nu va fi ultima fabrică ce va fi electrificată. Vom face mai multe anunțuri, pe măsură ce avansăm și începem să facem investiții. Avem Saarlouis (Germania), Valencia (Spania) și, de asemenea, Craiova, care este o fabrică foarte importantă pentru noi, în acest moment. România este foarte competitivă din punct de vedere al costurilor, ceea ce este un atu important pe care îl avem”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe, într-un interviu pentru Automotive News.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.