G4Media.ro

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Europa / Se…

sursa foto: Unsplash/ Adam Mills

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Europa / Se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie / Sunt vizate fabricile din Germania, Spania și Regatul Unit

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania şi Regatul Unit, a declarat marţi, pentru Reuters, şeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania, transmite News.ro.

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, a declarat şeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka.

Gruschka a adăugat că se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie.

Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Ford şi-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desfiinţarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din ţară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producţia de vehicule electrice (EV), care necesită mai puţin personal.

Ford a declarat săptămâna trecută că intenţionează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...