G4Media.ro

Fondatorul Twitter spune că blocarea contului lui Donald Trump creează un precedent…

Fondatorul Twitter spune că blocarea contului lui Donald Trump creează un precedent periculos

Fondatorul şi patronul Twitter, Jack Dorsey, consideră că decizia de a-l bloca pe Donald Trump pe platformă a fost „bună”, dar constituie în acelaşi timp un „eşec” şi „stabileşte un precedent” care i se pare „periculos” în ce priveşte puterea deţinută de marile companii, notează AFP, citată de Agerpres.

Este un „eşec din partea noastră în a promova o conversaţie sănătoasă”, a scris el pe Twitter miercuri, într-o serie de mesaje unde revine asupra deciziei reţelei sociale de a-l bloca definitiv pe preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite pentru că a încurajat violenţele de la Capitoliu.

Acest gen de măsuri „ne divizează. Ele limitează posibilitatea de a explica, de a răscumpăra o greşeală, de a învăţa”, a continuat Jack Dorsey. „Şi asta stabileşte un precedent care mi se pare periculos: puterea pe care un individ sau o companie o are asupra unei părţi a conversaţiei publice mondiale”, a avertizat el.

Twitter a fost principalul mijloc de comunicare al omului de afaceri republican, care îl folosea zilnic pentru a li se adresa celor 88 de milioane de abonaţi. El a fost, de asemenea, suspendat de pe Facebook, Snapchat, Twitch şi, cu începere de marţi, de pe YouTube pentru o săptămână.

Decizia reţelei de socializare Twitter a fost de departe cea mai emblematică. Izolarea preşedintelui american a fost salutată de numeroşi congresmeni, dar a provocat şi critici din partea unor asociaţii şi lideri cum ar fi cancelarul german, Angela Merkel, îngrijoraţi de puterea companiilor din tehnologie.

Jack Dorsey a subliniat că echilibrul puterilor era respectat atât timp cât „oamenii puteau să meargă pur şi simplu spre un alt serviciu, dacă regulile noastre şi aplicarea regulilor nu le convenea”.

„Acest concept a fost însă pus sub semnul întrebării săptămâna trecută când un număr de furnizori esenţiali de instrumente de internet au decis, de asemenea, să nu găzduiască ceea ce li s-a părut periculos”, a recunoscut el.

„Nu cred că a fost coordonat. Mai probabil, companiile au ajuns la propriile concluzii sau au fost încurajate de acţiunile altora”, a mai scris el.

Twitter şi vecinii săi din Silicon Valley sunt de mai multe luni în vizorul autorităţilor americane. Congresmeni din ambele tabere le reproşează atotputernicia lor, atât în termeni de concurenţa economică, cât şi în ceea ce priveşte datele şi dezbaterea publică.

Când Donald Trump a încercat vineri să răspundă la suspendarea contului său prin contul oficial POTUS (preşedintele Statelor Unite), în atenţia celor „75 de milioane de patrioţi” care l-au votat, mesajele sale au fost imediat retrase de pe reţeaua socială.

„Folosirea unui alt cont pentru a evita suspendarea este împotriva regulilor noastre”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Trump nu-si va „rascumpara” greselile in veci, nu ii pasa. Nici macar nu recunoaste ca a gresit. „Muriti pentru Trump, fraierilor!” pare sa spuna.

  2. Făcând abstracție de faptul că Trump are o funcție importantă, dacă era un nebun psihopat, se bloca sau nu contul? Pariez că la bălăriile debitate de Trump se bloca mult mai repede. Problema lor e cum să se pună bine cu puterea, chiar dacă puterea e coruptă și periculoasă. Ei bine, nu poți. Ori te lingi cu puterea coruptă și pierzi utilizatori și închizi taraba, ori te pui cu ei și îți închid taraba.

    • Tocmai fiindcă toate firmele astea sunt pline de ipocriți pentru care contează doar câștigul (capitalism), au acum curaj să se pună cu Trump, când e deja irrelevant și se pupă cu noua putere. Nimeni nu a avut curajul să-l tragă de mânecă in primul an de derapaje…Orice american e un ipocrit și un pupincurist prin educație, că altfel nu supraviețuiesc în condițiile alea de concurență.

  3. O logică de bun simț ar spune că Donald Trump a creat un precedent periculos.
    Reacția la acest precedent periculos a fost firească și conformă cu politicile și reglementările utilizării serviciilor suspendate.

  4. Fondatorul Twitter a uitat cumva termenii și condițiile de utilizare a propriului produs!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.