G4Media.ro

Focurile de artificii vor fi posibile în Focșani doar cu acordul primăriei…

Sursa foto: Pixabay

Focurile de artificii vor fi posibile în Focșani doar cu acordul primăriei / Taxa e de 300 lei dacă durata este mai mică de 10 minute  

Firmele care vor executa focuri de artificii la nunți sau alte tipuri de evenimente organizate în Focșani vor trebui să obțină acordul de la Primăria municipiului, anunță Monitorul de Vrancea.

Un proiect de act normativ privind organizarea și desfășurarea jocurilor de artificii pe raza municipiului Focșani a fost lansat în dezbatere publică și modifică o hotărâre a Consiliului Local Focșani din 2007 care stabilea condițiile ce trebuie respectate de firmele care organizează jocuri de artificii la evenimentele din municipiu.

Organizatorii de evenimente, persoane fizice sau juridice, vor depune la Primăria Focșani o cerere de eliberare acord pentru jocuri de artificii. Documentele pentru eliberarea acordului de către Primărie trebuie depuse cu cel puțin 15 zile înainte de efectuarea jocului de artificii iar răspunsul se dă în maxim 10 zile. Spre deosebire de condițiile actuale, solicitanții trebuie să prezinte o copie după autorizația eliberată de Poliție dar și un acord al proprietarului locației unde se va desfășura focul de artificii.

În funcție de durata jocului de artificii, organizatorul trebuie să achite o taxă, respectiv 300 lei/eveniment dacă durata este mai mică de 10 minute și 500 lei/eveniment dacă are o durată mai mare de 10 minute. Vor fi exceptate de la plata taxei evenimentele de interes local, național sau internațional, precum și manifestările cultural-sportive importante desfășurate în colaborare cu Primărie Focșani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Păi și cei care dau petarde în perioada asta în Focșani să înțeleg că au făcut blat cu milițienii și cu Misăilă????

  2. Bani din orice

  3. taxa nu e mare fata de cit costa un foc de artificii dar macar acest acord sa insemne ca primaria anunta pompierii de data si ora la care are loc evenimentul, pentru ca sa nu fie luati prin surprindere daca merge ceva rau.