G4Media.ro

Focarul de COVID-19 de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean din…

Focarul de COVID-19 de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean din Botoșani s-a extins, 30 de persoane sunt confirmate cu coronavirus / Sursa infectării este o infirmieră

Focarul de coronavirus de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” s-a extins, iar numărul pacienţilor care au contractat virusul a ajuns, marţi, la 30, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cele 30 de persoane confirmate pozitiv, 28 sunt pacienţi internaţi pe Secţia acuţi, iar două sunt cadre medicale.

„Este clar că focarul de la Psihiatrie este posibil să mai crească, pentru că unii pacienţi care au ieşit până acum negativi pot să devină pozitivi”, a afirmat Adăscăliţei, care a precizat că sursa infectării o reprezintă o infirmieră.

Oficialul DSP susţine că evoluţia focarului a determinat autorităţile sanitare să declanşeze o anchetă în această unitate medicală, care este secţie exterioară a SJU.

„Oricum, ancheta este în desfăşurare. Este o anchetă amplă. Am cerut de la Spitalul Judeţean o notă de fundamentare a situaţiei de la Psihiatrie”, a adăugat directorul DSP.

Monica Adăscăliţei atrage atenţia asupra faptului că din cei 244 de angajaţi ai Secţiei de psihiatrie, doar 70 au fost vaccinaţi, în timp ce niciun pacient din această secţie nu a fost supus imunizării.

Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat duminică existenţa unui focar de COVID-19 la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, 12 pacienţi şi doi angajaţi ai Secţiei exterioare a SJU fiind confirmaţi pozitiv la testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: Facebook / Dorin Birta

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. si uite asa ajunge Botosani-ul in carantina si scolile se vor inchide.

  din cauza sectiei de nebuni pe care tot statul nu e in stare sa ii vaccineze. Comisarul in actiune.

  • Ai vorbit si tu sa nu adormi cred……
   Ce legatura are statul cu specimenele nevaccinate?????
   Oricine a dorit sa se vaccineze din personalul din sistemul medical a fost vaccinat in etapa 1.
   Nu orice se intampla in tara asta e din cauza statului…..mai tine si de fiecare dintre noi….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.