G4Media.ro

„Focare de rezistență” încă există în Soledar, afirmă autoritățile pro-ruse din Donețk:…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

„Focare de rezistență” încă există în Soledar, afirmă autoritățile pro-ruse din Donețk: „Operațiunea a decurs bine și deja periferia vestică a orașului este complet sub controlul nostru”

Luptătorii ucraineni rămân în orașul Soledar din estul țării, au declarat joi autoritățile instalate de Rusia în regiunea Donețk, relatează Sky News.

Aceasta în ciuda afirmațiilor făcute în cursul nopții de mercenarii din Grupul Wagner, potrivit cărora zona intens disputată ar fi fost cucerită.

Cu toate acestea, autoritățile instalate de Rusia susțin că partea de vest a orașului se află sub controlul deplin al forțelor lui Vladimir Putin.

„În acest moment, mai există încă câteva mici focare de rezistență în Soledar”, a declarat Andrei Bayevsky, o figură militară și politician local instalat de Rusia.

„Băieții noștri continuă să împingă inamicul în aceste locuri. În general, operațiunea a decurs bine și deja periferia vestică a orașului Soledar este complet sub controlul nostru”.

Kremlinul și Ministerul rus al Apărării au rămas tăcuți cu privire la situația din jurul orașului.

În informarea sa militară zilnică, Ministerul rus al Apărării a spus doar că acțiunile ofensive din regiunea Donețk continuă „cu succes”, fără nicio referire la Soledar.

Ucraina a negat că victoria a fost cucerită de ruși, afirmând în joi dimineață că „luptele aprige” continuă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. De-aia trăiesc rău rușii, că n-aveau localitatea Soledar. Acum că au capturat-o va curge lapte si miere in Rusia! Toate problemele Rusiei veneau de la faptul că nu aveau localitate Soledar, nu de la mafia care este pe post de stat de 30 de ani! 😏

  • Lapte si miere nu, dar am auzit ca acum in sfarsit vor avea sare! Bravo! Multa sare le doresc si eu!

 2. Sună cam așa: am cucerit Bucureștiul. Ne ascundem în Bragadiru.

 3. @penibil: dupa ce ca nu pari a fi in stare sa intelegi un text scris, te repezi sa arunci cu parerea asta aiuritoare….

  • dar ce parere ai despre
   „În general, operațiunea a decurs bine și deja periferia vestică a orașului Soledar este complet sub controlul nostru”
   ?
   „Avem totul sub control, mai putin ceea ce se afla in afara de periferia vestică a orașului Soledar.” Adica, ce? ca sefii cei mari tac.
   Fara suparare, dar asta este raportul unui comandant necalificat care, pana acum a speriat gospodinele care mergeau la piata, dar nu s-a intalnit cu inamicul.

  • @părere. Din punctul tău de vedere. Dar nici tu nu pari să înțelegi ce am vrut sa zic. Părere…de rău pentru tine.