G4Media.ro

Foametea, în creştere alarmantă în America Centrală în ultimii doi ani

Foametea, în creştere alarmantă în America Centrală în ultimii doi ani

Numărul persoanelor care suferă de foame în El Salvador, Guatemala, Honduras şi Nicaragua a crescut de aproape patru ori în ultimii doi ani, pe fondul crizei economice care afectează America Centrală, a indicat Programul Alimentar Mondial (PAM), transmite dpa.

Cele mai recente date prezentate de agenţia ONU au arătat că aproape 8 milioane de locuitori din cele patru ţări suferă de foame în acest an, după ce în 2018 numărul lor era de 2,2 milioane.

‘Criza economică provocată de COVID-19 făcuse deja inaccesibile alimentele de pe rafturi pentru persoanele cele mai vulnerabile, atunci când uraganele gemene Eta şi Iota (care au devastat America Centrală în noiembrie, n.red.) i-au lovit suplimentar’, a subliniat într-un comunicat Miguel Barreto, directorul general pentru America Latină şi Caraibe al PAM.

‘Mâncăm puţina hrană pe care ne-o dau oamenii’, a mărturisit Marina Rosado, de 70 de ani, care trăieşte, împreună cu fiul şi nepoţii ei, pe un bulevard din oraşul hondurian Lima, inundat anul trecut.

Furtunile care le-au distrus casa au fost ultima dintre loviturile care au împins familia şi mai puternic în foamete, a mai spus femeia, pe care restricţiile impuse din cauza pandemiei o împiedică să mai strângă deşeuri pe care să le vândă firmelor de reciclare.

Fenomenul de foamete este deosebit de grav în aşa-numitul ‘coridor uscat’ care traversează America Centrală, unde schimbările climatice au exacerbat seceta în ultimii ani.

Conform PAM, 15% dintre persoanele chestionate de organizaţie în ianuarie au spus că fac planuri concrete de a emigra, un procent aproape dublu faţă de anul 2018.

Sursa: Agerpres

Image by Samuel Morazan from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.