G4Media.ro

FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti: prognoză de +7% pentru…

FMI şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti: prognoză de +7% pentru acest an. România ar urma să înregistreze o creştere a preţurilor de 4,3%

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 7%, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de instituţia financiară internaţională și citat de Agerpres. În primăvară, se estima o creştere de 6%. România ar urma să înregistreze o creştere medie anuală a preţurilor de 4,3% în 2021, faţă de un avans de 2,8% cât se prognoza în primăvară.

Conform noilor prognoze ale FMI, în Uniunea Europeană doar Irlanda (13%), Estonia (8,5%) şi Ungaria (7,6%) vor înregistra în acest an o creştere economică superioară României.

În schimb, pentru 2022, Fondul Monetar Internaţional nu şi-a modificat estimările privind avansul economiei româneşti, lăsându-le la 4,8%. Dincolo de 2022, ritmul de creştere a economiei româneşti va încetini, astfel că în 2026, potrivit estimărilor FMI, va ajunge la 3,5%.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. 8% 8nflatie, curent si gaze 20 si 25% crestere.
  .faceti voi calculele si vedeti cat vor creste preturile.

  2020 motorina 4.5 ron….2021 6.5 ron
  Paine neagra fara Euri la profi la 7.5 ron…

  Sa traiti bine!

 2. Se poate reveni la un guvern Dăncilă, care are acum şi experienţa de la BNR. Liberalii sunt dependenţi de cum vrea Ciolacu.

 3. Păi nu a dat INS rezultate deja peste 5% ianuarie – septembrie?! Adică in urmatoarele 3 luni inflația va incetini, tocmai când urmează să-și faca simțită influența în marfuri a creșterii prețurilor la energie și combustibili?!
  Cred că FMI e pe lângă rău, ca de obicei!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.