G4Media.ro

Florin Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase: Le-am cerut susținerea pentru…

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Florin Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase: Le-am cerut susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără dezinfectant, fără distanțare socială

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase, că le-a cerut susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare și că le-a transmis că la nivelul Guvernului nu se dorește să se intervină în niciun fel în desfășurarea tradițională a sărbătorilor religioase din perioada următoare.

„Le-am mulțumit sincer reprezentanților cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum cu privire la vaccinare și am cerut în continuare susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără dezinfectant, fără distanțare socială, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă.

Premierul a spus că nu vor fi reguli noi pentru noaptea de Înviere, ci doar a insistat pe respectarea celor în vigoare.

„Ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanțarea socială și dezinfectant. Vom fi doar să susținem, dar nu intervenim asupra modului în care se desfășoară slujbele”, a precizat Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a dat mai multe detalii despre întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase într-o postare pe Facebook.

„Am punctat faptul că la nivelul Guvernului nu dorim să intervenim în nici un fel în desfășurarea tradițională a sărbătorilor religioase și nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare față de cele existente. Așa cum am stabilit în Guvern în urma consultărilor cu reprezentanții cultelor religioase, va fi permisă circulația persoanelor în noaptea de Înviere, respectiv 1 mai-2 mai 2021, precum și în noaptea de 8 mai – 9 mai 2021 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan), pentru participarea credincioșilor la slujbele religioase.
Acestea vor putea fi organizate atât în interiorul, în exteriorul lăcașelor de cult, sau simultan, în condițiile sanitare cunoscute pentru protejarea sănătății oamenilor”, a scris Cîțu.

Florin Cîțu susține că toți participanții la întâlnire au fost de acord că respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și asigurarea condițiilor de dezinfectare „reprezintă soluția pentru ca activitățile religioase să se desfășoare în deplină siguranță din punct de vedere sanitar”.

„Doar dacă respectăm aceste reguli și, în paralel, ne vom vaccina în număr cât mai mare, vom reuși să depășim mai repede această perioadă dificilă și să revenim la o viață normală. Succesul campaniei de vaccinare nu este un moft sau o ambiție a cuiva, este esențială pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor”, a mai scris Cîțu.

Sursa foto: Florin Cîțu / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Și să-si termine slujba de Paște mai repede nu le-ai cerut? Că vedeam zilele trecute că au de gând să abereze până la 5 dimineața. Dar eu, că nu merg la biserică, n-am voie să ies în seara aia, așa-i? N-ați ave noroc!

  • Se cunoaște ca nu ai pășit vrerodata într-o biserica.
   Și tocmai atunci, de Paște ai chef sa te plimbi în miez de noapte și sa ii afurisesti pe cei pentru care Pastele înseamnă mult mai mult decât sa te indopi ca un porc.

 2. Vai, dar cât mă bucur că nu voi mai cumpăra dezinfectant😅

 3. Nu putem decit sa aprobam si sa aplaudam astfel de decizii . Lectia a fost invatata , chiar de curind ,cind in alegerile parlamentare un cumul de decizii eronate au facut ca PNL sa piarda alegerile,asta dupa un parcurs exceptional unde impreuna cu presedintele Ioahannis au cistigat tot : alegerile europarlamentare , referendumul pe justitie si alegerile locale .Vinovatiile sunt cunoscute .

  • Ți-a revenit entuziasmul labaral!

  • marcele la tine s-a nivelat locul de mult ?

 4. In sfârșit, ar fi cazul ca si popii sa facă ceva pentru prostime, nu doar invers !

 5. Minunat, lăudăroșii cu minunata campanie de vaccinare au ajuns la mâna bisericii ca să scape de antepenultimul loc din Europa.
  Iar în acest timp mă enervează din ce în ce mai mult difuzarea obsesivă pe toate posturile TV a minunatului clip video realizat de guvern pentru susținerea campaniei de vaccinare.

 6. Bosss…cu dany nu o arzi asa..treci pe la casierie..si trezorerie..un cec in alb..si ceva haur..