G4Media.ro

Florin Cîțu a înființat comisia pentru verificarea modului de raportare a deceselor…

Florin Cîțu a înființat comisia pentru verificarea modului de raportare a deceselor de Covid

Premierul Florin Cîţu a semnat în calitate de ministru interimar al Sănătăţii ordinul de ministru numărul 526/19.04.2021 pentru constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Înființarea comisiei vine după ce fostul ministru Vlad Voiculescu a vorbit despre presupuse diferențe în raportarea deceselor de covid pe cele două platforme oficiale.

Din comisie fac parte șapte persoane care reprezintă Ministerul Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii (INSP), Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi un reprezentant al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit comunicatului citat.

Printre atribuţiile Comisiei se numără indentificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 şi a responsabilităţilor instituţiilor implicate, precum şi identificarea potenţialelor neconformităţi, corectarea lor şi formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului de raportare şi a calităţii datelor.

„De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului şi a conţinutului raportărilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 şi să identifice corespondenţa dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19”, informează comunicatul Ministerului Sănătății.

Primele două verificări de presupuse neconcordanțe reclamate de Vlad Voiculescu, la Spitalul Colentina și spitalul militar de campanie ROL 2, s-au încheiat fără a găsi diferențe între raportările oficiale.

Voiculescu a susținut că și în mandatul său a fost creat un grup similar, dar documentele privitoare la înființarea acestuia au fost contestate de Ministerul Sănătății.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce bine, old school. Daca vrei sa ingropi o problema solutia e sa creezi o comisie, un comitet si cateva grupuri de lucru.
  Raportul vine peste 3 luni, va avea 100 de pagini si se rezuma la ‘nu zicem ca ar fi fost ceva dar nici nu negam acest lucru’.

 2. Partzu si-a facut o comisie penelista care nu va gasi nimic, asa cum comisia infiintata de PSD si Liviu Pop a ajuns la concluzia ca Ponta nu a plagiat.

  • Exact! Dacă este formata doar din pnl isti stim deja rezultatul…

  • Aceeasi logica se aplica si la comisia voiculista:

   Daca e formata numai din admiratori ai lui VV, concluzia comisiei este ca VV trebuie sa gaseasca f.f.f. multi morti, dar numai daca e pus pe lista de remaniere.
   Numarul de morti, poate deveni o eroare de calcul, o diferenta de metodologie, o neatentie neimputabila nimanui, de la caz la caz ….

   In rest, comisia lucreaza „confidential” , dar isi poate trimite confidentialele unde crede de cuviinta VV.

 3. Sa inceapa masluirea!

 4. ca in caragiale, dragii de ei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.