G4Media.ro

Firma care gestionează sistemul de termoficare din Iași renunță la contract, invocând…

Firma care gestionează sistemul de termoficare din Iași renunță la contract, invocând pierderi de 150 de milioane de lei. Municipalitatea va prelua serviciul din august

Contractul de concesiune a sistemului de termoficare din Iași, încheiat în anul 2012 între Primărie și Veolia Energie Iași, a încetat vineri, 30 aprilie. Principala cauză: pierderile financiare mari înregistrate de companie de la preluarea serviciului. Compania a fost nevoită chiar să finanțeze activitatea de zi cu zi pentru asigurarea apei calde și a căldurii pentru oraș din împrumuturi de la compania-mamă, susțin reprezentanții firmei.

Veolia a notificat Primăria Iași despre încetarea contractului încă din luna ianuarie 2021. În mod normal, contractul trebuia încheiat în 2032. Municipalitatea va prelua gestionarea sistemului de termoficare începând cu luna august 2021, în condițiile în care instituția și Veolia au ajuns la un acord pentru o perioadă de tranziție de trei luni, în care compania va asigura continuitatea serviciului.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.