G4Media.ro

Firea susţine Cardul pentru familiile numeroase, cu mai multe beneficii: reduceri la…

Sursa foto: Pixabay

Firea susţine Cardul pentru familiile numeroase, cu mai multe beneficii: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii, ea arătând că ministerul susţine Cardul pentru familiile numeroase, aşa acum există în multe state europene, în baza căruia acestea sa aibă mai multe beneficii: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale, relatează News.ro.

„Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, care muncesc şi îşi duc copiii la şcoală trebuie să simtă mai mult susţinerea statului. Ei sunt adevăraţii eroi ai acestor zile în care dificultăţile economice afectează din ce în ce mai multe familii. Motiv pentru care multe amână conceperea unui copil sau se limitează la unul, desi şi-ar dori mai mulţi. M-am bucurat să mă întâlnesc cu reprezentanţii Asociaţiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii”, a scris Firea, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul spune că a discutat despre implicarea Ministerului Familiei în iniţiative comune privind imaginea şi recunoaşterea familiei numeroase în societate, prin Legea familiilor numeroase, un Card pentru familiile numeroase, aşa acum există în multe state europene, în baza căruia aceste familii sa aibă beneficii: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale.

Firea mai declară că a abordat şi problema sprijinului care poate fi acordat pentru susţinerea familiilor numeroase în cazul înscrierii la creşă, grădiniţă, activităţi extraşcolare.

„Există multe mame care sunt nevoite să renunţe la serviciu atunci când apar mai mulţi copii, pentru că nu-şi permit costurile unei educaţii timpurii sau copiii talentaţi în diferite domenii care nu-şi pot urma pasiunile din cauza costurilor ridicate în cazul familiilor numeroase. Provin dintr-o familie cu 4 copii şi ştiu cât de veselă este viaţa cu mai mulţi fraţi dar şi câte nevoi şi probleme apar, inevitabil. Părinţii sunt primii care se străduiesc ca viaţa copiilor lor să fie cât mai bună, dar şi autorităţile trebuie să se implice”, spune ea.

Potrivit Gabrielei Firea, „România trece de ani de zile printr-o criză demografică profundă”.

„Ca ministru al familiei, tineretului şi egalităţii de şanse militez pentru sprijinirea atât a familiilor tinere, care trebuie încurajate, cât şi a celor «cu state vechi». Fără familii sănătoase şi fericite, viitorul acestei ţări este în pericol. Conform unui studiu recent făcut de ASFANU, în 2021 erau 225 540 de familii numeroase în România, în creştere cu peste 15% faţa de 2020”, mai spune ministrul Familiei.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. ghiciti cine sunt cei cu ‘FAMILII NUMEROASE’
  da, aia care isi trimit copiii sa cerseasca in intersectii si care traiesc din ajutoare sociale

 2. Fiara Socialista ! Ii lipseste campul magnetic sa fie completa !

 3. Regina pomenilor nu se dezminte fata de electoratul ei „inalt”: leprele, asistatii social, etc.
  Ce ar fi daca familiile numeroase, manca-ti-as, nu ar face mai multi copii decat pot sa intretina? Si mai bine s-ar cheltui banii pe educatie sexuala.

 4. BARONEASA „VAUCHERELOR” DE VOLUNTARI, SAU CUM SA CUMPERI VOTURI CU BANII ALTORA.

 5. cineva spera sa fie presedinta Romaniei, pe modelul de la Unguri

 6. Trebuie stimulata natalitatea, asta e clar. Tara nu are viitor cu cupluri de corporatisti care cresc pisici.

  • Ce glumă, no chance… dacă vrei natalitate mare, distrugi tehnologia. Cumva astea două nu se pupă…. high tech + nivel de trai ridicat /= cu natalitatea.

  • Corporatiștii îți țin economia în viață, geniule… până când vor emigra cu toții.

  • de cand au venit refugiatii Ucrainieni, Bucurestenii au impresia ca au stat cam mult la soare si s-au bronzat

  • asa e. mai bine cu troli care dau doar din gura….adica din taste. la astia oricum nu se uita nicio femeie….
   trebuie sa fii cam praf la creier sa asociezi locul de munca dintr-o firma cu crescutul de pisici….

  • Da da, tara are nevoie de shatre intregi de impuiati pentru ajutor social. Aia care au rupt bancile scolilor invatand afara cu ei.

  • Gogule m@-ta mai bine crestea pisici ba. Chiar daca esti singur la parinti tot e prea mult.

  • ^ S-au atacat toti trotinetistii cu toxoplasmoza.

 7. „Duamna” ar trebui sa lase propaganda cu bani publici si sa aplice responsabil ajutoare pentru familiile numeroase, indiferent de venituri. Nu prin reduceri si discriminare pozitiva pentru parinti (care cred ca stim toti care sunt) ci prin ajutor directionat mai degraba catre copii. Deconturi pe transport, alimente, haine, educatie si deduceri pentru parinti. Adica sa cresca statul copiii (ca doar ei sunt viitorul) si ca compenseze diferentele de costuri ocazionale (o familie cu 4 copii sa plateasca sejurul pentru adulti si 2 copii, iar pentru restul de copii sa plateasca statul). Ideea e ca oportunitatile unui copil dintr-o familie cu 1-2 copii sa aiba oportunitati ca cel dintr-o familie numeroasa, dar corelat cu nivelul parintilor. Sa nu ajungem ca 1 copil in plus sa ofere „lux” unei familii minoritate pe cand o familie cu acelasi nivel, dar cu 2 copii sa moara de foame

  • PANA UNAL ALTA SE INGRIJESTE DE FAMILIILE PARTIDULUI.
   PARTIDUL I-A FACUT MINISTER DE PESTE 1000 DE POSTURI.

  • Duamna e „mare crestina”, dar nu face ce a zis Iisus:” Vinde averea TA și da banii saracilor”!!!

 8. Cardul țața Firea trebuie să includă și ceva vizite la moaște. 😸

 9. Țiganii sunt eroii acestor zile, câteva 10 15 puradei de familie, susține această epidemie țigănească cu ajutoare din banii noștri.

 10. Pomeni electorale pentru votanții PSD, pe spinarea celor care muncesc și n-au emigrat încă.

 11. Vechiul truc pesedist…

 12. matracuca atat poate

  De ex. daca-o pui sefa la ANAF ea nu va strange taxe, se va apuca sa faca pomeni. Atat stie, atat face

 13. Am două clase, vând semințe la colțul străzii, am făcut 5 copii până la 30 de ani, o să fac mai mulți, în mod sigur, și vreau să-i mulțumesc pe această cale doamnei Firea și partidului iubit că ne poartă de grijă. Noi suntem viitorul (și prezentul României) pentru că nimeni nu contează mai mult ca noi, de aceea și trăim din taxele și impozitele fraierilor.
  Nu contează calitatea, contează cantitatea.

 14. Am 3 copii, sunt de etnie română și am multe facultăți, din care 2 în Barcelona. Deci, vă încurajez să faceți măcar 3 copii!

 15. Nu faceți promisiuni pe banii celor care muncesc și plătesc taxe.Iesiti din birouri și vedeți adevărata realitate.De ce sunt numeroase acele familii? Fetele din acele comunități nu au o viata personala.La 2 ani sunt învățate sa ia piatra de pe jos sa o arunce în mașină.La școală merg pt.semnatura,citit și socoteli simple.La 14 ani sunt măritate și cu copil în incubator.Asta se petrece sub ochii voștri.De ce nu anunțați Parchetul când va confruntați cu astfel de situații? De ce nu faceți anchete cu consiliere psihologica asupra acestor copii ajunși părinți la 14 ani? Rezultatele anchetelor o sa va inspaimante.

 16. I divida asta mai bine si-ar face un o g si sa dea ajutoare din banii „sponsorilor”, nu din taxele platite de fraierii muncitori din tzara…

 17. I divida asta mai bine si-ar face un ong si sa dea ajutoare din banii „sponsorilor”, nu din taxele platite de fraierii muncitori din tzara…

 18. Dar pentru cei care au muncit toată viața, nimic?
  Un copil se face cu responsabilitate, nu te bazezi pe pomeni.
  Pomeni, pomeni, pomeni.