G4Media.ro

Finlanda spune că traficul la granița cu Rusia s-a „intensificat” în timpul…

Sursa foto: Captură Google Maps

Finlanda spune că traficul la granița cu Rusia s-a „intensificat” în timpul nopții

Traficul care sosește la granița estică a Finlandei cu Rusia s-a „intensificat” în timpul nopții, a declarat joi dimineață Garda de Frontieră finlandeză, adăugând în același timp că situația este sub control, relatează Reuters.

Finlanda monitorizează îndeaproape situația din țara vecină în urma ordinului de mobilizare militară dat de președintele Vladimir Putin, a declarat miercuri ministrul apărării, Antti Kaikkonen.

„Numărul a crescut în mod clar”, a declarat pentru Reuters Matti Pitkaniitty, responsabilul pentru afaceri internaționale al poliției de frontieră finlandeze.

„Este un număr excepțional în sensul că este clar că este mai aglomerat”, a spus el, adăugând că situația este sub control și că polițiștii de frontieră sunt pregătiți la nouă puncte de control.

Anunțul lui Putin, făcut miercuri dimineața devreme într-un discurs înregistrat, a stârnit temeri că unii bărbați care au vârsta de luptă nu vor avea voie să părăsească țara și a determinat ca zborurile cu dus-întors din Rusia să se vândă rapid.

Numărul de persoane care au trecut miercuri granița a fost, totuși, mai mic decât în timpul weekend-ului, potrivit Pitkaniitty.

El a declarat că 4.824 de ruși au sosit miercuri în Finlanda prin granița de est, față de 3.133 cu o săptămână înainte.

În nordul Norvegiei, nu au existat schimbări în ceea ce privește numărul de ruși care au trecut în țara nordică, a declarat pentru Reuters un oficial de poliție.

„Nicio schimbare”, a declarat pentru Reuters Soelve Solheim, șef de secție pentru controlul operațional al imigrației la poliția din Finnmark.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pana si rusii fug acum de Putin… pacat ca n-au fugit si cand a trebuit sa-l voteze, inca o data si inca o data.. si inca o data!!! Acum iata: Putin – un fetish mortal!!

  2. Online au aparut poze cu cozi kilometrice la granita cu Finlanda, propaganda gretoasa!