G4Media.ro

Finlanda impune izolarea obligatorie de 14 zile oricărui nou sosit din ţări…

Finlanda impune izolarea obligatorie de 14 zile oricărui nou sosit din ţări cu risc/ Măsura a fost luată după ce persoane venite din Estul Europei sau din Balcani au fost testate pozitiv sau au refuzat să fie testate

Orice persoană ce vine dintr-o „ţară cu risc” şi ajunge în Finlanda va trebui să se supună izolării de 14 zile sau riscă amendă sau o pedeapsă de trei luni de închisoare, au anunţat luni mai mulţi miniştri, în cadrul luptei împotriva coronavirusului, informează marţi France Presse, citată de Agerpres.

Până acum, această ţară recomanda doar autoizolarea de două săptămâni, fără a impune sancţiuni celor care încălcau dispoziţiile.

Nou-veniţii vor fi de asemenea supuşi testelor obligatorii, a adăugat ministrul sănătăţii Krista Kiuru, adăugând că măsurile vor intra în vigoare „cât mai curând posibil”.

Această decizie intervine ca urmare a sosirii pasagerilor pe cale aeriană din ţări din Estul Europei sau din Balcani, testaţi pozitiv sau care au refuzat să fie testaţi la sosire.

După un număr foarte limitat de cazuri de contaminare la începutul verii, 135 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele şapte zile.

„Numărul de contaminări ne-a surprins”, a declarat Kiuru reporterilor. Responsabili din domeniul sănătăţii au atribuit această creştere a contaminărilor sosirii unor persoane infectate din străinătate.

Ministrul Sănătăţii ia în considerare interzicerea zborurilor din ţările cu risc, dacă este necesar.

Aceste noi restricţii se vor aplica tuturor pasagerilor provenind din ţări ce nu se află pe lista verde stabilită de autorităţile finlandeze, care enumeră ţările care au avut mai puţin de opt cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 25 de ţări din lume sunt considerate a fi sigure, potrivit acestei liste, printre care Irlanda, Japonia, Grecia, Cipru sau Uruguay.

Finlanda este, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), una dintre ţările cu o rată foarte scăzută de contaminare în Europa, cu doar trei cazuri la 100.000 de locuitori.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. niste obositi finlandezii , nu mai pot ei de UE.

  2. Niște cetățeni din Estul Europei au vrut să meargă în Finlanda pentru o viață mai bună. Pe care nu o găsesc în Estul Europei. Deoarece nu se pricep să o realizeze. Ajunși în Finlanda nu vor să respecte toate regulile. De exemplu ceea cu testarea la sosire. Pentru că ei e pricepuți și ei știe cum e cu conspirația asta. Acum, datorită priceperii acestor cetățeni, TOȚI cetățenii din Europa de Est trebuie să stea 14 zile în carantină dacă vor viața/salariul mai bun din Finlanda.
    Prin analogie ne putem da seama de ce TOȚI cei din Estul Europei avem o viață mai nasoală decât cei din Vsetul Europei.

  3. De ce te miri???? Sunt aceiasi destepti care merg la mare, e steagul rosu de vant si valuri puternice, dar bizonii intra in apa, ca doar au venit tocmai de la …(de unde vreti voi) din tara si cum sa nu faca el o baita in mare???? emblematica e faza cu avocatul din Constanta care i-a dat in judecata pe salvamari ca l-au scos din apa…

  4. Și cum ii testează finoungurii? Le injecteaza votka? Sau ii pun sa de-a un număr cu ministra de 34 care se visează salvatoarea Europei. Sau cu babeta de 50 care zice că țările care au bărbați la conducere sunt impotente. Ați ales și voi Finlanda. Ăștia au pus armata într-un oraș și au făcut un fel de zid al Berlinului între Suedia și Finlanda. Și mai căutați cun e cu testele alea Pisa și cum au trișat în ultimii 10 ani.