G4Media.ro

Finlanda a impus restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Și…

Sursa Români în Finalnda ⓜ Romanialaiset Suomessa

Finlanda a impus restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Și Norvegia își înăsprește condițiile de călătorie

Finlanda, relativ scutită de pandemia de COVID-19, a impus miercuri restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene, lăudându-se cu „cea mai strictă” politica frontalieră din blocul comunitar, relatează AFP.

În aceeaşi zi, o altă ţară nordică, Norvegia, a adăugat Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Austria şi unele regiuni din Suedia şi Danemarca pe lista ţărilor unde călătoriile „neesenţiale” nu sunt recomandate.

Finlanda şi Norvegia au reușit să limiteze criza pandemiei, care s-a soldat cu peste 780.000 de morţi în întreaga lume, însă în ultimele săptămâni cele două ţări se confruntă cu o uşoară creştere a numărului de cazuri de Coronavirus.

Măsura anunţată de Helsinki, care va intra în vigoare începând cu 24 august, nu priveşte persoanele care vin din Italia, Ungaria, Slovacia, Estonia şi Lituania, unde rata de contaminare din ultimele 14 zile a scăzut.

Călătorii care provin din alte ţări ale UE trebuie în schimb să vină cu un motiv justificat pentru a se deplasa în Finlanda şi să respecte o carantină de două săptămâni la sosire.

„Politica la frontierele Finlandei este cea mai strictă din Uniunea Europeană, pentru că am dorit să menţinem situaţia relativ bună în contextul virusului”, a declarat ministrul de interne, Maria Ohisalo, în cadrul unei conferinţe de presă.

Din luna iunie, Finlanda le permite locuitorilor din ţările care au înregistrat mai puţin de opt cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori în cursul ultimelor două săptămâni să treacă frontierele fără restricţii.

Pragul impus de această ţară nordică este mult mai sever decât cel al Norvegiei, care are un prag de 20 de noi cazuri la 100.000 de locuitori.

Finlanda este, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, una dintre ţările Europei cu o rată foarte scăzută de contaminare (5,3 noi cazuri la 100.000 de cazuri în ultimele două săptămâni), dar o creştere uşoară a numărului de contagieri provoacă temeri privind un nou val al virusului.

Restricţiile la frontierele terestre cu Suedia şi Norvegia sunt totuşi relaxate, pentru a facilita circulaţia populaţiilor frontaliere.

Finlanda intenţionează să interzică şi zborurile de la Skopje, Macedonia de Nord, din cauza „numărului extrem de ridicat de infecţii” produse pe teritoriul acestei ţări.

Sursa: Români în Finlanda/ Romanialaiset Suomessa (finlanda.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca e buna oferta turistica din Norvegia , de ce nu 🙂