G4Media.ro

Financial Times: Uniunea Europeană va acorda statelor membre autoritatea de a opri…

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Financial Times: Uniunea Europeană va acorda statelor membre autoritatea de a opri tranzitul şi importul de gaze ruseşti

Uniunea Europeană este pe cale să acorde statelor membre puterea de a opri importurile de gaze din Rusia şi Belarus, relatează vineri Reuters citând Financial Times (FT), preluat de News.ro.

Orice stat membru va putea să blocheze companiile din Rusia şi Belarus să obţină spaţiu în gazoductele şi în terminalele lor de gaz natural lichefiat, a relatat FT citând un proiect de text juridic propus de Bruxelles.

Statele membre ale UE ar putea avea autoritatea de a „limita parţial sau, dacă este justificat, complet” accesul la infrastructură pentru operatorii de gaze din Rusia şi Belarus, pentru a-şi proteja interesele vitale de securitate, a precizat ziarul.

Negociatorii statelor membre şi Parlamentul European sunt aşteptaţi să aprobe textul preliminar vineri, potrivit FT.

UE a avut anterior o iniţiativă de colaborare pentru achiziţia comună de gaze naturale, astfel încât să poată fi refăcute rezervele de gaz înainte de iarnă evitând astfel repetarea preţurilor record ale energiei de anul trecut, în contextul preocupărilor legate de deficitele din Europa rezultate din reducerea livrărilor de gaze din Rusia.

Statele membre ale UE sunt, de asemenea, angajate în prezent în discuţii cu privire la o propunere înaintată de Comisia Europeană privind cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni economice impuse Rusiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ungaristan plange!