G4Media.ro

Filmul ucrainean despre Mariupolul distrus de Rusia a fost nominalizat la Oscar

sursa foto: captura / Telegram, teatrul din Mariupol inainte de bombarrdament

Filmul ucrainean despre Mariupolul distrus de Rusia a fost nominalizat la Oscar

Documentarul „20 de zile în Mariupol”, realizat de jurnalistul și fotograful ucrainean Mstislav Cernov, a fost nominalizat la Oscar la categoria „Cel mai bun film documentar”, scrie BBC.

Alături de Cernov, la realizarea filmului au lucrat fotograful Evgheny Maloletka și producătoarea Vasilisa Stepanenko.

Făcând parte dintr-o echipă a agenției de știri Associated Press, aceștia au ajuns la Mariupol cu o oră înainte de invazia rusă la scară largă și au petrecut aproape o lună acolo, în condiții de asediu, documentând tot ceea ce s-a întâmplat.

Datorită lui Cernov și echipei, lumea a văzut pentru prima dată multe fotografii emoționante din Mariupol, inclusiv consecințele bombardării maternității nr. 3 de către trupele rusești.

Cernov și Maloletka și-au trimis fotografiile și videoclipurile în timp ce se ascundeau sub scările unei băcănii prăbușite – singurul loc din oraș în care funcționau comunicațiile.

Într-un episod al filmului, Mstislav Chernov spune în voice-over: „Acest film este dureros de privit, dar trebuie să-l vedeți”.

„20 de zile în Mariupol” a primit deja numeroase premii, inclusiv prestigiosul premiu al publicului la principalul festival de film independent Sundance și două nominalizări la premiul britanic BAFTA.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează