G4Media.ro

Fifor le-a solicitat tuturor prefecţilor să își amâne concediile și să efectueze…

Fifor le-a solicitat tuturor prefecţilor să își amâne concediile și să efectueze o analiză privind riscurile şi vulnerabilităţile fiecărui judeţ, după crimele de la Caracal

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale MAI să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

„Ministrul a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracţionalităţii, stadiul şi gradul de rezolvare a sesizărilor şi a dosarelor penale, precum şi pe principalele riscuri la adresa cetăţenilor în fiecare judeţ. A solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă şi situaţiile referitoare la siguranţa în şcoli, la numărul de infracţiuni comise în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, prefecţii au primit dispoziţie să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, pentru a se asigura că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar.

Potrivit sursei citate, aceste rapoarte urmează să fie finalizate în cel mult o săptămână.

„Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice”, se arată în comunicat.

Solicitarea a fost transmisă, miercuri, în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă.

Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bine de acord, dar in cate domenii nu ar trebui facute astfel de analize?? Acum incepem heirupist sa facem ce trebuia facut incet, rational si cu cap de acum 30 de ani. Oare in domeniul defrisarilor ilegale sau la limita legii nu ar trebui facute analize? Oare in cazul managementului deseurilor, nu ar trebui facute analize in fiecare judet? Toate localitatile sunt pline de gunoaie, de tot felul. Oare la nivelul serviciilor sociale si de sanatate nu ar trebui facuta o astfel de analiza? In fiecare zi apar probleme in sisteul medical, chiar astazi la Sibiu cu doamna care a murit in spital dupa o banala oepratie de extirpare a unei pietre. Sunt orasele si satele pline de batrani fara nici un fel de suport si ajutor din partea societatii. Si asa mai departe ….

 2. Uşor cu pianul pe scări. Miliţia este terminată de 30 de ani iar Poliţie nu am avut niciodată. Doar nişte personaje care aşteaptă 100 de lei de la orice guvern şi reducerea vârstei de pensionare. Nici la capitolul justiţie nu stăm prea bine. Se pun nişte rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale de te apucă râsul. Halal procurori, aşa că nu are rost să discutăm de miliţieni. Avem un stat putred. Nici înlăturarea actualei clase politice conducătoare nu vă rezolva problema, dar cel puţin vom avea o speranţa de mai bine. Aşa că, încet cu pianul pe scări, mai „vifore”!

 3. „Rapid”, „De urgenta”??!!
  Dar, pana ACUM, ce a FACUT dna Carmen Dan care timp de 2 Ani Jumate a adus MAIul in acest DEZASTRU?
  Carmen Dan va RASPUNDE pentru Moartea Alexandrei?!
  VOI ati UCIS-o pe Alexandra, INCOMPETENTILOR!
  Acum, cu POMPIERITA sefa in Frunte, analfabeta Dancila, voi verificati, solicitati, analizati, controlati, dar TOATE astea TREBUIAU FACUTE zi de zi, TOATE asta le FACE un SEF, STIE ce e pe Domeniul pe care il Coordoneaza: la PSD, POMPIERISTIC cand apare Foocul, se fac Comisii peste Comisii, se analizeaza, se controleaza, se verifica, DOVADA Clara ca acesti INCOMPETENTI nu au Condus la viata lor #NIMIC!
  Nici o taraba in Piata, cu 2 vanzatori!
  I-a luat Dragnea de pe ulitele din Teleorman si i-a pus in functii inalte, punand in PERICOL GRAV TOATE Institutiile Statului Roman, aprooape ESUAT!
  Rusine, incompetentilor!
  Fifor bibliotecarul NU e-n stare sa REFORMEZE MAIul, cateva Demisii de Ochii Romanilor sunt apa sfintita, la MAI trebuie intervenit chirurgical, TREBUIE inlaturat CANCERUL PSDist, complet, altfel tumoarea va recidiva!!
  TOTI sefii si sefuletii si agentii si politistii ajunsi in MAI cu PCR-PSDiste, TREBUIE sa plece, Fifor-PSD nu se va atinge de ei, fiecare are spatele PSDist aparat!
  NU dau 2 bani pe asigurarile analfabettei dancila, habarnsita ca si Fifor antropologul!

 4. Ce gluma sinistra! Ce se rezolva daca-si amana concediile? Se schimba ceva?

 5. Fiforica oricum sunteti pe farash orice ati face….toti din tzara asta stiu ca sunt pline instititutiile de pilele, amantele si rudele PSD+ALDE. Adunatura de incompetenti pe bani multi. Orice incercare de refacere a imaginii e inutila si tardiva….tot incompetenti ramaneti.

  Ar fi bine ca altii care vin la putere sa reziste unei eventuale rocade de incompetenti.

 6. Mor cand ii aud folsind cuvintele: riscuri, vulnerabilitati, strategii!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Eu le solicit prefectilor sa nu mai acopere mirsaviile si mirlaniile primarilor si consilierilor locali .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.