G4Media.ro

FIFA investighează acuzaţii referitoare la abuzuri sexuale în fotbalul feminin canadian /…

FIFA investighează acuzaţii referitoare la abuzuri sexuale în fotbalul feminin canadian / Mai multe jucătoare au reclamat un fost antrenor al naționalei încă din 2008

Comisia de etică a FIFA investighează mai multe acuzaţii referitoare la abuzuri sexuale în fotbalul canadian, scrie joi cotidianul britanic The Guardian, citată de Digi24.ro

Camera de anchetă a comisiei de etică a FIFA a lansat o investigaţie cu privire la acţiunile fostului antrenor al naţionalei feminine de tineret a Canadei, Bob Birarda, şi la acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva fostului antrenor al echipei feminine a clubului Vancouver Whitecaps, Hubert Busby Jr, a confirmat forul fotbalistic mondial.

FIFA a minimizat public ancheta. Potrivit acesteia, camera de anchetă „colectează informaţii”. Cu toate acestea, The Guardian poate confirma că Martin Ngoga, un politician şi avocat rwandez care este preşedintele camerei, a etichetat investigaţiile drept „proceduri de anchetă”.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru The Guardian că ancheta se referă doar la acţiunile celor doi antrenori, dar, conform mai multor surse familiare cu procedurile, sfera investigaţiei include şi modul în care Canada Soccer şi Vancouver Whitecaps au răspuns la afirmaţiile unor jucători despre comportamentul celor doi antrenori de-a lungul mai multor ani.

Ancheta a fost lansată în luna martie în urma unei reuniuni a FIFA de la Paris în care s-a discutat despre acuzaţiile de abuz sexual din partea antrenorilor şi a administratorilor din întreaga lume.

Ancheta vine în momentul în care un fost membru al consiliului de conducere al Canada Soccer a spus că organizaţia nu a luat în serios acuzaţiile vizându-l pe Birarda atunci când jucătoarele au raportat un comportament neadecvat al acestuia, în 2008, sau mai târziu, când această problemă a fost din nou ridicată, mai notează sursa citată de Agerpres.

Birarda, selecţioner al echipei feminine U20 a Canadei în 2008, a pledat vinovat în februarie la o acuzaţie de exploatare sexuală şi la trei acuzaţii de agresiune sexuală legate de perioada în care a fost antrenor la Vancouver şi în timp ce antrena naţionala de tineret şi echipa feminină Whitecaps. Busby a fost suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei feminine a Jamaicăi anul trecut, după ce The Guardian a susţinut că el a hărţuit sexual un jucător când pregătea formaţia feminină Vancouver Whitecaps în 2010 şi 2011.

Citește integral pe Digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...