G4Media.ro

Festivalul Oktoberfest interzice o melodie adoptată de extremişti germani

Photo 53568778 | Austria © Daniel M. Cisilino | Dreamstime.com

Festivalul Oktoberfest interzice o melodie adoptată de extremişti germani

Organizatorii Oktoberfest din Munchen nu vor permite difuzarea hitului „L’Amour Toujours” în cadrul celebrului festival al berii, conform agenţiei DPA, după o serie de incidente în timpul cărora mulţimi din Germania au scandat sloganuri de extremă dreaptă pe melodia pop lansată în urmă cu peste două decenii, transmite Agerpres.

„Vrem s-o interzicem şi o vom interzice”, a declarat luni pentru DPA directorul festivalului Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, în legătură cu melodia DJ-ului italian Gigi D’Agostino.

„Nu-i loc pentru astfel de prostii de dreapta la Wiesn”, a spus Baumgärtner făcând referire la Theresienwiese, zona în care are loc anual Oktoberfest.

Melodia în sine nu are conţinut de extremă dreapta, însă a căpătat „conotaţii extremiste de dreapta foarte clare” în Germania, în ultimele luni, a spus Baumgärtner.

Mai multe incidente, în timpul cărora au fost scandate sloganuri rasiste pe această melodie au provocat indignare în Germania după ce videoclipurile au devenit virale.

Poliţia din mai multe landuri germane a anunţat că au fost deschise anchete privind suspiciuni de incitare la ură.

O înregistrare video cu petrecăreţi aflaţi în faţa unui bar situat pe luxoasa şi exclusivista insulă Sylt din Marea Nordului, care scandează „Germania germanilor, afară cu străini” pe melodia „L’Amour Toujours”, a stârnit indignare şi a ţinut titlurile în mass-media din ţară.

Potrivit lui Baumgärtner, condiţiile de desfăşurare a Oktoberfest le permit organizatorilor să interzică anumite sloganuri sau conţinuturi în cadrul festivalului, pe care l-a descris drept un eveniment „plin de voie bună şi frumos”, la care participă numeroşi vizitatori străini.

Sloganurile de dreapta au mai fost interzise anterior şi nu au ce căuta nici în viitor la festival, a spus Baumgärtner. „Wiesn este apolitic”, a adăugat el.

Festivalul Oktoberfest este cunoscut la nivel internaţional în special pentru uriaşele cantităţi de bere consumate de către petrecăreţi, mulţi dintre ei purtând costume tradiţionale bavareze.

Photo 53568778 | Austria © Daniel M. Cisilino | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează