G4Media.ro

Festivalul de Film de la Cannes, reguli pentru participanți: dovada vaccinării cu…

Sursa foto: Festival de Cannes / Facebook

Festivalul de Film de la Cannes, reguli pentru participanți: dovada vaccinării cu seruri aprobate în UE sau teste cu rezultat negativ, repetate la fiecare două zile

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, ajuns la cea de-a 74 -a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 6 şi 17 iulie, a anunţat miercuri că va cere tuturor participanţilor un certificat sanitar care să demonstreze că au fost vaccinaţi sau că nu sunt purtători de coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Organizatorii au anunţat într-un comunicat că accesul la Palatul Festivalurilor este condiţionat de prezentarea unui certificat care să facă dovada vaccinării cu unul dintre serurile anti-COVID-19 aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

De asemenea, trebuie să fi trecut o perioadă de patru săptămâni în cazul imunizării cu unul dintre vaccinurile administrare într-o singură doză, şi de 14 zile după completarea schemei de vaccinare în cazul celor cu două doze.

În caz contrar, participanţii acreditaţi sunt nevoiţi să prezinte un test PCR sau antigen negativ, efectuat cu cel puţin 48 de ore înainte, care va trebui reînnoit la fiecare două zile pe întreaga durată a festivalului.

Organizatorii festivalului oferă totodată posibilitatea prezentării unei dovezi care să ateste prezenţa imunităţii la coronavirus print-un test antigen sau PCR pozitiv, realizat într-un interval cuprins între şase luni şi 15 zile înainte de eveniment.

Cei care doresc să-şi facă testul la sosirea pe Coasta de Azur sau pe parcursul şederii, au la dispoziţie un centru special destinat participanţilor la festival, care este deschis şapte zile din şapte şi este gratuit, atât pentru cetăţenii francezi cât şi pentru cei străini.

Potrivit organizatorilor festivalului, care joi vor dezvălui filmele din selecţia oficială, aceste măsuri sunt adoptate în conformitate cu dispoziţiile guvernului francez şi vor fi prezentate în detaliu pe parcursul lunii iunie.

Sursa foto: Festival de Cannes / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Sper sa nu mai premieze vreo porcarie genul „Blue is the warmest color”, de-un patetic infinit, sau altele, pe care nu le mai insir.

  Francezii au fost intotdeauna ‘wanna be’ dar nu le-a iesit … Te uiti la „Army of shadows” ca sa vezi „problema de etica”, un final penibil … Hai, „La règle du jeu” e Film, dar e din ’39! :))

  Majoritatea filmelor lor consacrate fiind foarte penibile.
  As zice ca nu se compara cu cele italienesti(si italienii o iau pe aratura bine doar ca au Stil ! )

  (Italienesc va recomand ” La meglio gioventù „(Impecabil) , si n-are sens sa vorbesc de Federico Fellini sau Michelangelo Antonioni.

  De cele americane, prea mult ego … La americani totu-i ego, ego, ego.
  (Si aici ma gandesc la „All about Eve”, care probabil e cel mai bun film american si denota perfect tot ce a insemnat si inseamna America).

  Cele mai bune filme sunt cele japoneze, urmate de cele coreene, si va dau un singur exemplu(relativ recent): Still Walking(2008). Asta-i Standardul. (Corean: „Memories of Murder”)

  Denota clar personalitatea lor aparte, de-o naturalete desavarista.

  Despre Film, sa va tot vorbesc … Sunt mai ceva ca „Anton Ego”, critic de critici, cand vine vorba … Va las sa v-ascutiti sabia … Se ataca doar din fata.

 2. Tot inainte,cinefili!A saptea artá,are din ce in ce mai mult… glamour!