G4Media.ro

Festival internațional de benzi desenate la Braşov cu tema ”Frica de Istorie”

Festival internațional de benzi desenate la Braşov cu tema ”Frica de Istorie”

Record de benzi desenate cu tematică istorică, 39 la număr. 198 de planşe realizate de 42 de autori. Dezbateri, lansări de cārți şi benzi desenate, proiecte, filme de animație, benzi desenate de artişti de renume din România, Serbia, Macedonia, Albania, Belgia şi Franța.
De toate acestea veți avea parte dacă ajungeți, la acest final de săptămână, în Casa şi Piața Sfatului. Tematica din acest an este „frica de istorie”, transmite Rador.

“Aveți ocazia să vedeți în Casa Sfatului nu doar o gravură de secol XVIII despre pandemie, sau o bandă desenată despre marele incendiu din 1689. Aveți ocazia să vedeți nişte cărți, scoase în acea perioadă despre ciumă, instrucțiuni pentru populația din Țara Bârsei pentru a se apăra de holeră (…) Cană de cositor pe care este gravată Poarta Sf. Ecaterina”, a spus principalul organizator al evenimentului, Nicolae Pepene.

Istoricul şi fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu este unul dintre invitații speciali ai festivalului. “Am venit cu nostalgia anilor care ne-au format, pentru că o bună parte din valorile pe care le-am profesat şi le-am împărtăşit de-a lungul vieții, le-am înmagazinat din lecturile copilăriei, aşa cum se întâmplă pentru fiecare generație, pentru noi aceste lecturi au constituit-o benzile desenate”, a precizat Adrian Cioroianu.

Toate lucrările artiștilor selectați pentru expoziția ,,Frica în Istorie” sunt publicate în catalogul festivalului. De asemenea, revista ,,Historia” va publica benzile desenate premiate.

În buna tradiție a edițiilor anterioare, sâmbătă și duminică dimineața sunt programate cursuri de benzi desenate dedicate copiilor cu vârste între 7 – 12 ani și 12 – 17 ani, susținute de Octav Ungureanu, anul acesta în format online.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Io nu am auzit în viața mea de festival international de benzi desenate. Ce prostie mai e si asta?

  2. Analfabetism functional mai degraba decat artisti.

  3. Teresant! Brașov 7,45 – 9,34 la mie… Festivalul benzilor desenate, maratonul filmelor de groază, pârtie că scârțâie… Barbu Gh e în culmea fericirii.