G4Media.ro

Fermierii au blocat autostrada dintre Spania și Franța

Captura X

Fermierii au blocat autostrada dintre Spania și Franța

Autostrada care leagă Spania de Franța în regiunea Catalonia (nord-estul Spaniei) a fost blocată marți din cauza unui nou protest al agricultorilor spanioli față de dificultățile cu care se confruntă sectorul. Zeci de agricultori s-au adunat cu tractoarele lor pe AP7, unde traficul a fost întrerupt în ambele sensuri la Pontos, în provincia Girona, la aproximativ patruzeci de kilometri de frontieră, potrivit autorităților regionale, citate de Le Figaro.

Pentru a evita ambuteiaje kilometrice, prefectura din Pyrénées-Orientales, un departament francez care se învecinează cu Spania, a decis marți dimineață să blocheze circulația pe A9, care este o continuare a AP7 pe partea franceză, „în direcția nord-sud (…) la marea barieră de taxare de la Le Boulou”.

„Camioanele de mare tonaj care circulă pe direcția nord-sud vor fi parcate pe autostrada A9 de la Leucate la Le Boulou, fără posibilitatea de a ieși de pe A9, unde toate ieșirile vor fi închise în această direcție”, a adăugat prefectura, într-un comunicat.

Alte drumuri au fost blocate de fermierii spanioli, inclusiv autostrada A2 care leagă Barcelona de Madrid.

Protestele, care sunt conduse de sindicatul catalan Unió de Pagesos, au ca scop denunțarea, printre altele, a ceea ce este considerat a fi o concurență „neloială” din partea importurilor din țări din afara UE, precum și a birocrației și a standardelor pe care agricultorii le consideră prea împovărătoare. Agricultorii spanioli se mobilizează din 1 februarie. Luni, mii dintre ei au manifestat în centrul Madridului, unde au ieșit din nou în stradă cu tractoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...