G4Media.ro

Fenomen periculos pentru animale: Temperatura pe pajiști ajunge la 60-70 de grade…

Sursa foto: Pixabay

Fenomen periculos pentru animale: Temperatura pe pajiști ajunge la 60-70 de grade Celsius / Profesor universitar: ”Greu de spus cum supraviețuiesc animalele la păscut”

Profesorul Silviu Gurlui, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, a atras atenția asupra umidității reduse a solului din Moldova și a pericolului la care sunt expuse animalele care pasc pe pășunile supraîncălzite din cauza valului de căldură, informează Agrointeligența.

”Greu de spus cum supraviețuiesc animalele la păscut. Pentru că pajiștile se înfierbântă la 60-70 grade, la amiază”, a avertizat profesorul într-o postare făcută pe pagina proprie de Facebook.

Acesta a atașat și o poză care arată că umiditatea din sol, pentru zona Moldovei a ajuns la doar 2 la sută.

”Modelele arată doar 2% apă în sol, în zona Moldovei. La atât de puțină apă în sol, plantele se vor usca curând. Am văzut, în drumul de la Iași la Bacău, toate pajiștile sunt pârjolite, uscate. Iarbă toată este deja uscată. Asta va duce la o încălzire și mai puternică a aerului. Adică la creșterea umidității în aer. Adică la fenomene și mai violente”, a mai spus Silviu Gurlui.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Probabil nu stiu ca exista aer conditiomat, si supravietuiesc ca si pana acum. De altfel, in conditii de umiditate scazuta, temperaturile sunt mai usor de suportat. In puis urmeaza o saptamana mai rece. Toata lumea castiga.

  2. Schimbările climatice ne ucid încet, distrugând sursele noastre de hrană. Stai să vezi când va fi prea cald pentru cultura grâului.

  3. Angajații din primării primesc spor de condiții vătămătoare

  4. „Cine n-are paine sa manance cozonaci !”

    Nu mai tine vremea ? Crestem avocado. Chiar exista solutii. De preferat, vaccinul care-ti inverzeste pielea si ajungi sa faci fotosinteza … si e Gata !

  5. Impaduriti, impaduriti, impaduriti! Dureaza, se incepe cu arbusti, trecem pe fructele arbustilor si crestere de capre, e si mai sanatos decat grau si patiserii. Omul, ca multe animale are si functie de adaptare dar asta lucreaza cu mediul nu impotriva lui.

  6. Nu lasati Animalele in Soare la 60 de Grade Celsius ! Am fost eu in Oras , la 49 de grade Celsius cam in data de 4 iulie 1999 , si era o senzatie ca parca sunt intr-un Cuptor . La Soare , erau 53 de Grade Celsius ! Si nu stiam cum sa ma feresc de Soare , pe Strazi .

    • Nu sunt 70 de grade pe pajiste. Incercati sa bagati mana in apa de (doar) 60 de grade: te arzi. La 70 grade nu poti suporta nici atingerea cu mana.