G4Media.ro

Fenechiu (PNL): Dacă va reuşi să livreze acele politici pe care le…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Fenechiu (PNL): Dacă va reuşi să livreze acele politici pe care le aşteaptă românii, cred că nimeni nu va fi trist pentru că generalul Ciucă nu ne spune poezii şi nu are o artă a retoricii în faţa căreia să ne înclinăm

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că, dacă noul preşedinte al PNL va reuşi „să livreze acele politici pe care le aşteaptă românii”, „nimeni nu va fi trist pentru că generalul Ciucă nu ne spune poezii şi nu are o artă a retoricii în faţa căreia să ne înclinăm”.

 • „Dacă generalul Ciucă va reuşi să livreze acel set de politici care să facă viaţa românilor mai bună şi mai sigură, nu spectaculos, pentru că peste noapte nu se pot face lucruri spectaculoase, eu cred că generalul Ciucă poate să se impună ca un lider ale cărui calităţi sunt altele decât carisma, sunt seriozitatea, sunt înţelepciunea, sunt un anumit tip de fermitate care poate fi apreciat în politică”, consideră el.

„Eu cred că în era Ciucă, partidul va fi mai aşezat şi probabil că piramida decizională va funcţiona puţin mai bine decât anterior. Principala aşteptare de la generalul Ciucă este ca să aducă puţină rigoare în partid, astfel încât deciziile luate democratic să fie implementate în partid şi comunicarea să fie mai bună”, a declarat Daniel Fenechiu, la RFI.

Întrebat dacă nu este o problemă că Nicolae Ciucă este şi mai rupt de baza partidului decât predecesorul său, Fenechiu a susţiniut că acest lucru poate fi o problemă, dar una care poate fi depăşită.

„Ideea de rupere de baza partidului poate fi o rupere fizică, în sensul că preşedintele nu e foarte apropiat, sau poate fi o rupere organică. În momentul în care preşedintele partidului răspunde la feed-back-urile care vin din teritoriu de la leadership-ul local, cu siguranţă că această ruptură nu doar că nu se va vedea, ci va ajunge să fie aplatizată, va ajunge să nu mai existe, pentru că în ultimă instanţă, tot leadership-ul local este legat de actul de guvernare. Or în momentul în care există comunicarea piramidală nu obligatoriu, 100%, întotdeauna cu preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, ci cu persoanele din leadership-ul partidului, care sunt implicate în actul de guvernare, cu Lucian Bode, cu miniştrii din Cabinet, deci din punctul ăsta de vedere, piramida poate să funcţioneze mai bine şi astfel, aşteptările din teritoriu pot fi mai bine onorate, iar relaţia cu teritoriul poate fi mai bună. Nu e necesar ca fiecare membru al partidului să poată discuta oricând îşi doreşte cu Nicolae Ciucă, dar pe specificul problemei pe care o are, poate să transmită problema către liderul de partid judeţean, către ministrul de resort, către un secretar de stat. Lucrurile astea inventariate ajung în vârful piramidei, care în momentul de faţă este atât piramida partidului, cât şi piramida Guvernului şi pot să-şi găsească o rezolvare (…)”, a arătat Fenechiu.

Întrebat dacă Ciucă poate fi o locomotivă pentru PNL, în condiţiile în care nu are carismă, iar discursul său e destul de sec, el a replicat: „Asta vom vedea. În politica modernă, contemporană, sunt lucruri care pot funcţiona într-o anumită perioadă sau într-o anumită societate şi pot să nu funcţioneze într-o anumită perioadă sau în altă societate. Din punctul ăsta de vedere, domnul general Ciucă beneficiază de aportul unei echipe, pe care dacă va reuşi s-o integreze şi dacă va reuşi să livreze acele politici pe care le aşteaptă românii, cred că nimeni nu va fi trist pentru că generalul Ciucă nu ne spune poezii şi nu are o artă a retoricii în faţa căreia să ne înclinăm (…).

Întrebat, de asemenea, despre discursul „milităresc” al lui Ciucă, Daniel Fenechiu a afirmat: „Avem un război la frontiere, se constată că destul de mulţi români îşi doresc mai multă rigoare în politică. Dacă generalul Ciucă va reuşi să livreze acel set de politici care să facă viaţa românilor mai bună şi mai sigură, nu spectaculos, pentru că peste noapte nu se pot face lucruri spectaculoase, eu cred că generalul Ciucă poate să se impună ca un lider ale cărui calităţi sunt altele decât carisma, sunt seriozitatea, sunt înţelepciunea, sunt un anumit tip de fermitate care poate fi apreciat în politică, faptul că va reuşi să aducă unitate în PNL şi că va reuşi să aibă o relaţie funcţională în cadrul coaliţiei, iar dacă peste toate astea se va vedea un plus la buzunar şi la calitatea vieţii, cred că generalul Ciucă poate fi un pariu câştigat pentru viitor”.

sursa: News.ro, Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Daca….

 2. De exemplu, generalul Danciuca ar trebui, pentru inceput, sa nu mai puna piedici in calea verificarii lucrarii sale de doctorat. :))

 3. Il perie pe Ciuca fiindca spera ca va fi propunerea PNL pentru CCR.
  Dar, printre altele, romanii asteapta de la Ciuca sa numeasca in posturile importante, cu atat mai mult in CCR, nu lingusitori, ci oameni de caracter.
  Exact ce nu este acest domn oportunist, Fenechiu.

 4. Politica pe care o astept EU ca ROMAN e demisia acestui plagiator – Ciuca

 5. Mai pe scurt:

  Chiar dacă avem mari probleme și noul “șef” PNL nu prea are calități , …

  noi (PNL) ne facem mari speranțe …. ca Moș Crăciun chiar exista, asa ca vin mai apoi și cadourile… un pariu câștigat pentru viitor (poate)

 6. Taci dracului de porcalete betzivan.🤮

 7. Vai de capul vostru de papagali și vai de noi! Am votat PNL și a ieșit Usl , ce mizerii de politicieni! Niciodată nu o să faceți nimic pt noi, doar pt voi și clanurile voastre!

 8. Fenechiu zice bine ce zice cu charisma.
  Dar uita ca jumatate dintre romani sunt ramasi in perioada „Nu vrem Kent,nu vrem valuta”.

 9. Fenechiule, dacă Ciucă al vostru nu va introduce impozitarea progresivă a TUTUROR veniturilor permanente, adică inclusiv a pensiilor publice și mai ales speciale, va înseamna că NICI el nu a facut NIMIC!
  Băi idioților și ticalisilor, dacă nici asta nu este conjunctura necesară pentru această măsură, atunci care dracu va mai fi?!
  Ți-am spus-o și personal de zeci de ori, dar nu vreti să aveți voință politică!
  Hai, mergeți la lada de gunoi a istoriei!

 10. Din toamnă va străduiți să dați cu economia in gard.
  Va folosiți de oameni noi, care sa incaseze oprobriul public.
  Ca de obicei.
  Virgil Popescu este in continuare, sabotează de trei guverne.

 11. De ce n-ați spus așa și de biata veo, impostor notoriu?! Dănciucă, asta e super, super tare, nu doar că are probleme grave de integritate, ci e un incult notoriu! Omul e pământ de flori! E un ins de neascultat și de neprivit, ăsta e ins în care să-ți pui speranțele?… Dumnezeule, trebuie să fii mega naiv sau lingău de primă mână! Ieri nu păta haina militară cu intrarea în politică, sub nicio formă, astăzi, ce să vezi, împiedică ancheta de verificare a plagiatului, asmute slugile să o denigreze pe Emilia Șercan, și, foarte important, a ajuns șăf la buda publică denumită pdleu! Fain, tovarăș dănciucă!

 12. Fenechiule, niște impotenți ca voi nu pot să livreze nimic! De cât timp sunteți la guvernare?!

 13. Numai livratorii livreaza…Da, chiar si asa nu cred dl. Ciuca va „livra”ceva pentru ca nimeni din lumea politica nu este in stare sa „livreze” decat incompetenta. Prin urmare pentru ca oricum nu va „livra”nimic macar sa ne „minta” frumos. Si apropo pentru „expertii” politicii romanesti, gen Fenechiu, unul din rolurile principale are unui prim ministrue este comunicarea si obtinerea consensului in a implementa politicile guvernului. Daca un om abia citeste de pe o hartie, cum sa inteleg eu daca ceea ce vrea sa faca este bine sau este rau? Dar voua nu prea va pasa de ce se intampla prin tara aceasta, ci numai de contractele voastre de consultanta cu impozit de 1%…

 14. de ce s-ar mai vota PNL ? cand de fapt e PSD la carma? adica tot GRIVCO

 15. Priviți ce animale votați când votați PNL.

 16. Nu stiu la ce politici se asteapta romanii daca tot voteaza PSDNLDLMDR de 30 de ani. Probabil se asteapta la acelasi politici ca pana acum ?
  Daca da atunci sa nu mai fie asa nemultumiti de Romania, ca nivelul de trai s-a facut cu stampila lor, nu cu a altcuiva. Poate ar trebui sa nu mai voteze cu aceiasi oameni sa schimbe ceva.

 17. Fenechiule, îi pupi pe toti în dos poate , poate ,te vor sustine la CC, ce ai facut tu pentru statul ăsta de cand esti parlamentar? Latri pe la tv, te dai mare în drept constitutional dar nu este nimic de capul tau.Daca prin absurd vei ajunge judecator la CC vei fi o mare pacoste pentru legile justitiei din România. Du-te în privat si câstiga-ti banii în mod cinstit si lasa-ne cu gargara ta de liberal, esti un fricos obedient, ca politician esti un zero…un mare Zero!

 18. prietene fenechiu : SUNTETI NISTE TRISTI CU TOTII!!! ne ingretosati cu cuvintele si purtarile voastre. sunt 32 de ani in care va puteati arata valoarea si puteati schimba tara asta si viata romanilor IN BINE. ATI VANDUT ROMANIA BUCATA CU BUCATA SI ATI DISTRUS*O ECONOMIC. sunteti si ramaneti niste gretosi care mimati grija pentru tara si bobor. va intereseaza doar fapturile voastre neamurile prietenii amantele si amantii. va chinuiti de saptamani sa luati niste masuri pe care vestul le-a aplicat fara retineri de mult. si trageti de timp pentru ca inflatia asta va convine. si mai mult ca sigur o sa ne aruncati din nou covrigei mermeliti asa cum faceti mereu. SUNTETI PENIBILI SI TOXICI SI CU SIGURANTA VA VENI O ZI IN CARE VETI PLATI CU VARF SI INDESAT PENTRU TOATE NENOROCIRILE FACUTE TARII SI ROMANILOR. E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP. mai vorbim.