G4Media.ro

Femeie sancționată după ce a încercat să salveze un câine de stână,…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Femeie sancționată după ce a încercat să salveze un câine de stână, ținut fără apă și mâncare, în lanț / E acuzată că a sunat la 112 fără motiv  

Un câine legat în mijlocul câmpului, lângă o stână din județul Iași, fără adăpost, hrană și apă, este considerat de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași un animal ținut în condiții proprii, relatează ReporterIS.

Cățelul a fost găsit mort de foame și de sete de către o ieșeancă, care a făcut sesizare la 112.

„Este greu de descris starea în care se afla cățelul și toate emoțiile care te cuprind când vezi așa ceva. Un suflet legat în câmp, vânt cumplit, frig, umezeală. Iar el stătea pe pământ, nu avea nici măcar o mână de paie sub el, un acoperiș improvizat, ceva cât de cât”, a spus Cristina Munteanu.

Operatoarea a transferat-o la IPJ Iași, iar de acolo i s-a spus că va fi contactată de un polițist de pe teren.

„După trei sferturi de oră, polițistul m-a sunat să îmi transmită că a găsit stăpânul, proprietarul stânei, și că nu a identificat nimic care să indice vreo problemă în privința felului în care este tratat câinele”, a completat ieșeanca.

Ulterior, Munteanu a mers mai departe și a făcut, după două zile, sesizare scrisă la IPJ. A trecut acolo tot ce s-a întâmplat, plus articolul din Legea animalelor în care sunt prevăzute clar obligațiile deținătorilor de animale.

În răspunsul oficial primit de la IPJ Iași se precizează că animalul este îngrijit așa cum scrie în lege, iar organele de poliție și-au desfășurat activitatea în conformitate cu prevederile legale.

Referitor la această situație, reprezentanta ONG-ului Kola Kariola din București s-a arătat revoltată: „Ne-am mai întâlnit cu astfel de cazuri, în care Poliția habar nu are de legislație, altfel nu am putea întelege cum polițistul care a fost sesizat de cazul acestui cățel, care stă în câmp, legat cu lanțul, fără un acoperiș desupra capului, hrănit nu, apă nu, consideră că nu sunt încălcate prevederile legale de deținere a câinelui. Să îi întrebăm pe cei de la IPJ Iași dacă acest cățel este microcipat, castrat, înregistrat. Dacă acest cățel beneficiază de ceea ce scrie în Legea 205/2004. Și dacă domnului polițist i-ar plăcea să stea în acele condiții măcar 24 de ore!”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. militieni pârliți

  2. militie de tot rahatul, ca intotdeauna.

  3. Auzi Poliția Animalelor… ăștia habar nu au de ce există. Or fi crezut ca e doar pentru a umple locuri de piloși. Rușine autorităților locale Iași. A fost recent și cazul asociației unei nesimțite care strângea de zor bani pentru pisici ținute în condiții oribile. Tot poliția animalelor Iași a “lucrat” și acolo. O rușine. Demisia!

  4. Da, da! Intrebati-l pe militian daca i-ar placea sa stea in camp legat fara apa si mancare. Sau prefera intr-un adapost caldut, bine hranit, adapat si frumos castrat.

  5. Ia să legăm și noi un caraliu din ăștia în mijlocul pustietății, fără apă, mâncare și adăpost fo două zile. Să vezi cum urlă toate sindicatele bugetarilor…