G4Media.ro

Femeie din Sfântu Gheorghe, amendată cu 30.000 de lei de Garda de…

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Femeie din Sfântu Gheorghe, amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Covasna pentru că a incendiat deşeuri / ”Nu avem ce să facem, pentru că dacă nu îi sancţionăm, spun că îi iertăm şi iar dau foc”

O femeie din Sfântu Gheorghe a fost amendată cu 30.000 de lei după ce a fost prinsă de comisarii Gărzii de Mediu Covasna în timp ce incendia mai multe deşeuri din gospodărie, în zona cartierului Örkő din municipiu, relatează We Radio Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii instituţiei s-au autosesizat la vederea fumului gros şi s-au deplasat la locaţie, împreună cu echipaje ale IPJ Covasna, însă flăcările erau aproape stinse la momentul sosirii comisarilor.

„Doamna ardea mai multe deşeuri în gospodărie, şi plastice, cartoane, de toate avea, poate mai punea şi o bucată de cauciuc. Până au ajuns colegii mei, focul era aproape stins. Se anunţă între ei când văd că vin maşinile şi sting focul”, ne-a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, care a mai precizat că arderea deşeurilor este o practică des întâlnită în comunităţile respective.

În ceea ce priveşte amenda, conform legii, femeia poate achita jumătate din minimul amenzii în termen de 15 zile.

„S-ar putea să nu o plătească, a primit 30.000 de lei, poate să plătească jumătate din minim, adică undeva la 15.000 de lei, dar nu prea cred… Cei de la Finanţe se ocupă mai departe. Nu avem ce să facem, pentru că dacă nu îi sancţionăm, spun că îi iertăm şi iar dau foc. Anul trecut am făcut plângere penală unei persoane tot din zona respectivă, dar văd că nu se învaţă minte”, ne-a mai explicat comisarul-şef.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...