G4Media.ro

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” suspendă conflictul colectiv de muncă

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” suspendă conflictul colectiv de muncă

Consiliul de Coordonare al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” a decis joi suspendarea conflictului colectiv de muncă având în vedere angajamentele asumate de premierul Marcel Ciolacu, în numele Guvernului, la negocierea din 12 iulie desfăşurată cu reprezentanţii federaţiei sindicale.

„Conflictul colectiv de muncă va fi redeschis în situaţiile în care Guvernul României nu-şi îndeplineşte următoarele obligaţii asumate: finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere Sănătate, cu includerea propunerilor Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” deja stabilite, încheierea şi înregistrarea acestuia în termen de două săptămâni; finalizarea acordului cu Guvernul României cu punctele propuse şi cele convenite, incluzând atât modificarea şi completarea OUG nr. 63/2023 cât şi punctele adiţionale, până la sfârşitul lunii iulie 2023; transpunerea modificărilor şi completărilor la OUG nr. 63/2023 astfel încât acestea să fie aplicabile la termenul deja prevăzut în acest act normativ; finalizarea proiectului legii salarizării, partea privitoare la Sănătate, incluzând ierarhia, principiile şi regulile existente în forma iniţială a proiectului negociat cu Ministerul Sănătăţii, până la sfârşitul lunii august 2023; stabilirea termenelor clare, convenite împreună, de aplicarea a noii legi a salarizării pentru angajaţii din Sănătate până la sfârşitul luni septembrie”, avertizează sursa citată printr-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Suspendarea conflictului colectiv de muncă este condiţionată de continuarea negocierilor pentru finalizarea punctelor amintite, la termenele stabilite.

Potrivit Federaţiei, suspendarea conflictului colectiv de muncă implică şi suspendarea programului anunţat privind declanşarea grevei de avertisment şi a grevei generale, acesta urmând să fie reprogramat în momentul reluării conflictului colectiv de muncă. De asemenea, suspendarea conflictului colectiv de muncă determină suspendarea celor două forme complementare de protest, respectiv Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare şi Protestul angajaţilor din Sănătate care asigură continuitatea serviciilor medicale/funcţionării unităţii, acestea urmând să fie reluate automat în caz de redeschidere a conflictului colectiv de muncă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai mult ca sigur așa zișii „lideri de sindicat” au primit avantaje personale, că angajații din sănătate nu au primit nimic.