G4Media.ro

Federația SANITAS organizează, în fața Guvernului, o manifestație de comemorare a victimelor…

sursa foto: Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Federația SANITAS organizează, în fața Guvernului, o manifestație de comemorare a victimelor sistemului sanitar

Federaţia SANITAS organizează, marţi, în Piaţa Victoriei, o manifestaţie prin care îi comemorează pe pacienţii care şi-au pierdut viaţa din cauza stării de degradare a sistemului de sănătate, dar şi pe angajaţii sistemului sanitar care au decedat, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, transmite Agerpres.

Iniţial, Federaţia SANITAS avea programat pentru marţi un miting în faţa sediului Guvernului, în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la solicitările sale de sprijin financiar, logistic şi de resurse umane, însă, în contextul incendiului produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, organizaţia sindicală a modificat tema mitingului.

„Federaţia SANITAS din România întrerupe şirul protestelor planificate, iar mâine, 17 noiembrie 2020, ora 11:00, se va afla în Piaţa Victoriei într-o acţiune a tăcerii, a doliului, a respectului faţă de toate victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc aflat în paragină, fie că sunt pacienţi ce nu au mai putut fi salvaţi, fie că sunt salariaţi din sistem care au pierdut lupta pentru supravieţuire!”, se arată comunicat.

În cadrul manifestaţiei, membrii Federaţiei SANITAS intenţionează să critice autorităţile responsabile de administrarea instituţiilor de sănătate.

„Acţiunea va fi una care condamnă total indiferenţa şi inconştienţa autorităţilor care sunt responsabile de managementul instituţiilor de sănătate din România. Va fi o reacţie publică de nemulţumire totală faţă de lipsa unei strategii naţionale reale şi coerente de reformare a sistemului de sănătate. În acelaşi timp, Federaţia SANITAS va lansa un ‘Manifest pentru dreptul cetăţeanului român la servicii publice de sănătate performante’ la care invităm să se alăture şi alte organizaţii interesate. Este un demers necesar, fără conotaţie politică, determinat exclusiv de faptul că nu este normal să mai acceptăm situaţia dezastruoasă în care se află sistemul de sănătate din ţara noastră”, se menţionează în documentul citat.

sursa foto: Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Cand ati cerut voi – altceva decat salarii si sporuri???? In 30 de ani – oricat de mare a fost criza sanitara ati iesit in strada doar ptr bani ptr voi. Niciodata ptr pacient. Niciodata pentru un mediu de lucru profesionist, cu dotari de ultima ora, cu instrumentar, cu necesar medicamentos. Ati luat si din salarii si din spagi si nu v-a ajuns. Cand ati cerut conditii de munca bune – ptr un act medical performant?????? Unde mai pui ca bani s-au tot dat ptr dotari, renovari etc. – dar niciodata nu ati iesit in fata cu spirit civic sa aratati unde se scurg banii!!!!! Nu ati aratat mizeriile pe care le platim pe bani grei si pe care managerii numiti politic le dijmuiesc. NU ati aratat niciodata mizeria din spatele somitatilor antice intepenite pe scaune inalte – dar care au spate politic si care fac promovari pe alte criterii si nu pe cele profesionale si de performanta.
  Mi-e sila de breasla medicilor care s-a complacut in aceasta cloaca. IN provincie pana si postul de spalator pe jos e scos la „concurs” – concurs care e aranjat ptr ca se platesc bani buni catre comisiile de concurs. Doctorii cum sunt cel care a intrat in foc ptr pacienti – sunt exceptii; nu sunt regula. Iar acesti doctori sunt redusi la tacere de cei multi si fara simt civic si cu obraz gros. De ce nu avem dotari, de ce trebuie sa nasti cu vata si tifon de acasa, de ce nu aveti un paracetamol si trimiteti oamenii la farmacia care functioneaza in spital (vezi spitalul universitar din Bucuresti)?????

  • Trist dar extrem de adevarat… ironia si nesimtirea mare este ca acesti calai aparent „militeaza pentru victimele lor” ..

  • Așa este toată societatea românească doar că medicii fură manierat.

  • De-aia au si plecat multe cadre medicale in strainatate. Mai bine acest sanitas de care eu m-am saturat ar face ceva ca membri sanitas sa-si faca treaba profesionist, nu dupa ureche. Halal, asistenti care nu stiu sa faca injectii le scapa fesele strile pe jos, le iau si le folosesc. Iar colegii de sanitas care vad intorc capul in partea opusa! Nu-i verifica nimeni, ca pleaca si raman meficii fara ajutor! Sila

 2. Sunt mult mai multi oamenii omorati de medicii indolenti din Romania. Nesimtire la culme din partea cadrelor medicale.

  • #rezistPNL

   ?

 3. Cand sunt epuizat dorm profund!De unde mai au energie si pentru proteste, sau e personalul tesa!

 4. Se lupta cu morile de vânt. Romania este un stat anarhic, criminal și corupt până la cel mai înalt nivel.

 5. Si eu sint epuizat . Epuizat sa platesc de 30 de ani contributii din rodul muncii mele catre un sistem sanitar public in care angajatii sint nesatui . Un sistem sanitar public care are mina de luat pentru sume imense . Un sistem public de sanatate care a cheltuit cu mine 140 lei in 30 de ani ( conform documentului emis de casa de sanatate judeteana ) . Epuizat de grevele facute numai de functionari publici si bugetari nesatui . Epuizat de guvernari care iau bani cu japca legala de la mediul privat si ofera cu marinimie mediului bugetar ( scump . numeros si ineficient ) .