G4Media.ro

Federația Română de Fotbal vrea un control financiar mai strict la cluburi…

sursa foto: facebook/FRF

Federația Română de Fotbal vrea un control financiar mai strict la cluburi și o limită a bugetului de salarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al FRF, că instituţia pe care o conduce va impune un control financiar mai strict şi o limită a bugetului de salarii pentru ca grupările să nu ajungă precum Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni, cluburi depunctate de comisii pentru datoriile către foştii jucători şi antrenori, relatează Agerpres.

„Comisiile trebuie să îşi facă treaba în ceea ce priveşte depunctarea cluburilor pentru neplata restanţelor către jucători, antrenori sau alţi furnizori. Aceste situaţii nu o să le putem elimina. Acest lucru îl avem în orice sector de activitate, mă refer la insolvenţă, la faliment. Cu siguranţă că insolvenţa e un instrument pentru cluburi, dar nu avem pârghii de a interveni. Dar ne dorim să contribuim în viitor la sustenabilitatea cluburilor ca să reducem cât mai mult numărul cluburilor cu probleme. De eliminat nu ne vom putea asuma acest obiectiv. Însă vom avea un control mai strict în ceea ce priveşte raportarea financiară a cluburilor, dar şi o limitare a bugetului de salarii. Aceste informaţii le vom oferi peste două luni când vom avea o şedinţă exclusiv pe acest subiect”, a spus Burleanu.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, miercuri, înfiinţarea Ligii de Tineret, competiţie U18 care înlocuieşte Liga Elitelor Under 19.

„Azi a avut loc votul final pentru înfiinţarea unei noi competiţii, Liga de Tineret, un proiect care se bucură de susţinerea tuturor eşaloanelor fotbalistice. Prin Liga de Tineret vom reuşi să contribuim la circuitul performanţei sportive a jucătorilor noştri. Această competiţie îşi propune să optimizeze potenţialul tinerilor jucători continuând impactul pozitiv al campionatului de tineret-speranţe organizat în trecut în diferite perioade de timp. Vor participa cele mai bune 24 de academii, conform sistemului de clasificare pe care îl avem deja. Iar echipele vor fi împărţite în două serii, Est şi Vest, iar după play-off cele mai bune două echipe din cele două serii se vor califica la turneul final. Liga de Tineret va înlocui Liga Elitelor Under 19, iar câştigătoarea acesteia va reprezenta România în Youth League. În Liga de Tineret vor evolua jucători Under 18 şi cel mult trei jucători peste această limită, dar nu mai sus de Under 21”, a explicat preşedintele.

Votat în unanimitate pentru a-l treilea mandat la alegerile din 12 aprilie, Burleanu a subliniat că şi-ar fi dorit un contracandidat: „Mi-aş fi dorit să am un contracandidat, indiferent dacă ar fi fost susţinut politic sau nu, pentru a avea o dezbatere pe idei, pe viziune pentru dezvoltarea fotbalului în România. Din păcate nu am avut această oportunitate de a avea un contracandidat. Dar partea bună a fost că în această perioadă de timp ne-am concentrat atenţia exclusiv pe administraţie. Mi-am propus în următorii patru ani să trec mult mai uşor peste criticile nefondate şi eu cu colegii mei să fim mai buni de la o zi la alta”.

sursa foto: facebook/FRF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Oooo, nea Burleanu reprezintă mișcarea progresistă care îngroapă România.

  2. se poate si desfiinta federatia ca oricum nu mai stie nimeni nimic de „fotbalul” romanesc
    pana una alta vedeti ca aveti 4 stadioane in bucuresti….lia manolio,rapid,arcul de trimf si steaua…..v-ati bucurat ca aveti stadioane noi dar intretinerea fiecatruia din ele costa aproximativ 100.000 pe luna si sunt pe pierdere grav de tot…ca orice altceva in romania….gaura neagra

  3. Nicio perspectiva sa avem rezultate notabile in fotbalul international, daca luam in considerare ce oameni conduc cluburile, liga, federatia etc.