G4Media.ro

Fără spectatori la Turneul de Tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj…

Sursa foto: Facebook

Fără spectatori la Turneul de Tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj Napoca. Organizatorii au vândut toate biletele: „E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte”

Conform noilor măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind combaterea efectelor pandemiei, accesul spectatorilor la evenimente sportive este interzis, astfel că primul eveniment major afectat este turneul de de tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj Napoca, ce se desfășoară în intervalul 23-31 octombrie 2021.

„E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu. Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului”, au transmis organizatorii evenimentului.

Directorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, arată că în ultimele două săptămâni s-au vândut  bilete doar persoanelor vaccinate și care dețin certificatul verde. El a precizat că toate biletele au fost vândute și că se impune ca autoritățile să fie cerebrale în privința deciziilor care afectează evenimente de asemenea amploare.

”Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării. Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației”, a transmis Ciorcilă.

Acesta a adăugat că pentru organizarea evenimentului la Sala Polivalentă din Cluj Napoca s-au luat absolut toate măsurile de siguranță necesare și suplimentare:

 • Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță.
 • S-acomunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală.
 • Întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate.
 • Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media.
 • S-u făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului.

 „Implementarea unor măsuri restrictive care interzic accesul publicului la turneu înseamnă o puternică lovitură financiară pentru noi, ca organizatori. Am investit suplimentar sume mari de bani pentru a asigura măsurile de siguranță în contextul pandemiei. Dar nu doar asta ne doare. Am pregătit o mulțime de activități și momente surpriză pentru public pentru a ajuta oamenii să dezvolte un apetit pentru sport și educație sportivă. Ca să nu mai vorbim de faptul că toate jucătoarele îți doresc să joace într-o sală în care să aibă alături fanii”, a mai transmis Patrick Ciorcilă.

 „Autoritățile locale sunt alături de noi și înțeleg importanța acestui eveniment, însă avem nevoie și de colaborarea autorităților centrale.Nu e târziu să schimbăm această propunere CNSU, care trebuie validată de o hotărâre de Guvern. În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open”, spun organizatorii.

Jucătoare de tenis de top vor evolua în cadrul turneului, inclusiv britanica Emma Răducanu, care a ajuns aseară la Cluj Napoca.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Au riscat mult. Sper sa gaseasca o solutie, dar nu cred ca e o tragedie daca nu se va gasi una.

 2. Toți au restricții ,Clujul nu! Untold ,turneu de tenis … ,voi de unde sunteți picați? Clujul nu este in România?
  Citu și BOC bătaie de joc!
  Voi clujenii ce faceți?

 3. Daca erau 5000 de participanți, era ok, se putea face evenimentul.
  1500 sunt prea putini 🙂

 4. Imi aduc aminte ca si la meciul de cupa Davis federatia a facut un mic abuz la Cluj nepermițând decat accesul ce lor vaccinați. Din nou acum nu aveau nici o greață sa blocheze accesul copiilor sub 12 ani (chiar şi trecuti prin boală).
  Nu inteleg de ce se supără acum cand unii mai tari ca ei ( statul) ii obligă la meciuri fara spectatori.

 5. Parca vaccinatii aveau voie , dar ma bucur vreti spectacol stati inchisi in gulag si multumiti lui Klaus.

 6. Țara moaștelor și a târâtului in genunchi. Ăia au voie orice, fiindcă democrația noastră este dictatura needucaților.

 7. acest antol ar fi fost complet aseptic, ca si congresul usr de acum 20 de zile, unde se frecau barna cu ciolos unul de altul

 8. Sa ceara derogare ca BOR!

 9. Ziceti ca e pelerinajul tenisului, bagati o sfestanie la inceput, un popa sa arunce cu aghiasma in tribune si atunci va da voie Arafat.

 10. Am fost la Cluj la Fedcup, au fost evenimente de neuitat. E adevărat că în împrejurări mai bune. Nicăieri în România nu e frumos ca la Cluj. Fani ai tenisului din toată țara s-au bucurat de tenis, de o atmosfera civilizata, deosebita. Este ceva special sa vezi acest spectacol pe viu!
  Va rugăm mult, schimbați hotărârea asta cinică! Lăsați putina lumina!

 11. Unde e tarla #rezist sa urle cu „statul de drept”,ong-istii cu drepturile omului,”justiția independenta”…Ne calca astia in picioare,ne dau cu constitutia si libertatile in cap si mucles total.

 12. Nu inteleg cum toti enoriasii au voie la biserica fara vaccinare, fara teste, doar cu masca si distantare (la maxim 10 cm ), iar 1.500 de oameni vaccinati nu au voie la un turneu de tenis. ..

  http://sapiosexualderomania.ro/prostie-sau-rea-vointa/

 13. Rusine
  LA congrese PNL, USR si sa pupe icoanele la biserica se poate, la tenis, nu. F inechitabil

 14. De ce vaccinații nu au voie,la alegerile din cadrul partidelor PNL,USR,au stat aproape bot în bot fără mască și cine știe câți au fost vaccinați, da acolo au putut,dar la Turneul de tenis de la Cluj,NU, rușine să le fie autoritatilor că nu s-au zbătut că acest turneu sa fie cu spectatori, alta era atmosfera!