G4Media.ro

Fântâni arteziene ornamentale în valoare de peste 30 de milioane de lei…

Sursa foto: Unsplash.com

Fântâni arteziene ornamentale în valoare de peste 30 de milioane de lei vor fi amenajate în două parcuri din sectorul 3/ Proiectele au fost criticate de unele organizații civice

Proiecte privind amenajarea de fântâni arteziene ornamentale în parcurile Teilor şi Alexandru Ioan Cuza au fost adoptate de Consiliul Local Sector 3 în şedinţa de luni, anunță Agerpres.

Valoarea fântânilor din Parcul Teilor este estimată la circa 10,9 milioane de lei cu TVA. Proiectul îşi propune amenajarea unui ansamblu de fântâni arteziene în Parcul Teilor pentru punerea sa în valoare. Parcul a fost inaugurat în 2020, iar lacul construit are o suprafaţă de 4.342 de metri pătraţi.

Valoarea fântânilor din Parcul Alexandru Ioan Cuza se ridică la peste 20 de milioane de lei cu TVA.

Proiectul presupune că în Parcul Alexandru Ioan Cuza se va construi o fântână arteziană formată din patru platforme plutitoare din oţel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă.

Inițiativele au fost crtiticare de unele organizații civice.

„Cerem insistent (…) să nu cheltuiţi zeci de milioane de lei pe investiţii care pun în pericol biodiversitatea şi naturaleţea IOR-ului. Puteţi folosi acei bani pentru sistarea distrugerilor şi reîntregirea parcului, aşa cum îl ştim de peste jumătate de veac. 70 de hectare de spaţiu verde şi lac nu pot fi administrate fără consultarea miilor de familii care se bucură de parcul IOR şi fără un aviz de mediu care să clarifice dacă o fântână arteziană cu lumini şi zgomote are efecte negative asupra ecosistemului din parc. Aşadar, vă îndemnăm să daţi dovadă de viziune pe termen lung şi de un plan de management agreat cu comunitatea, pentru că altfel riscăm să aruncăm banii pe fereastră pentru tot felul de investiţii excentrice de care nu avem reală nevoie”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică IOR-Titan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 30 mil. lei pt. 2 fantani…. pentru impresionat gura-casca….
    Nicusor se chinuie sa repare conductele sparte de agent termic…. si tot el isi ia suturile.

  2. Il felicit pe primarul Negoita pentru aceasta noua initiativa. Parcul Cuza arata excelent in ultima vreme.