G4Media.ro

Facebook salută impozitul minim global, propus la reuniunea G7. În schimb, confederația…

Facebook salută impozitul minim global, propus la reuniunea G7. În schimb, confederația caritabilă OXFAM îl critică

Compania Facebook a anunțat sâmbătă că salută progresul înregistrat la reuniunea miniştrilor de finanţe din G7, de la Londra, în direcţia impunerii unui impozit minim global pentru marile companii, şi că acceptă faptul că acest lucru va însemna probabil să plătească taxe mai mari.

„Facebook cere de multă vreme o reformă fiscală globală şi salutăm progresul important de la G7”, a transmis pe Twitter vicepreşedintele Facebook pentru afaceri globale şi comunicaţii, Nick Clegg, conform AFP.

„Vrem ca procesul de reformă fiscală pe plan internaţional să aibă succes şi recunoaştem că acest lucru ar putea însemna ca Facebook să plătească taxe mai mari şi în locuri diferite”, a adăugat Clegg.

În schimb, confederaţia caritabilă OXFAM a apreciat că este „absurd ca G7 să pretindă că revizuieşte sistemul fiscal global prin crearea unui impozit global minim pe profitul companiilor care este similar nivelului scăzut de fiscalitate practicat de paradisuri fiscale ca Irlanda, Elveţia şi Singapore”, a consemnat Reuters.

Prin acordul anunţat sâmbătă – privind un impozit minim de 15% -, G7 „a pus ştacheta atât de jos încât companiile pot să păşească pur şi simplu peste ea”. Or, „oprirea exploziei de inegalitate provocată de COVID-19 şi combaterea crizei climatice vor fi imposibile dacă marile corporaţii vor continua să nu plătească practic impozite. Nu este corect”. „G7 nu se poate aştepta ca majoritatea ţărilor lumii să accepte fărâmituri de la masa lor”, conchide OXFAM, potrivit Agerpres.

Sursa Foto: Reuniune G7/ facebook/Meherpur Times

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa nu-i usture prea tare curul … As zice c-a venit timpul c-ar trebui sa fim platiti doar pt. ca folosim INTERNET-ul. : ) (si asta corespunzator)(suna mult mai bine decat jongleriile a la Yale)

  2. Personal l am folosit doar 9 luni în 2015

  3. Salut !
    Parerea mea : este un pas inainte ,la 45 de grade.
    Mai este o poarta larg deschisa : cum se calculeaza profitul ! Avem exemple de megatrusturi care, prin inginerii fiscale, aparent legale, nu rapirteaza profit in Ro, sau, ridicol di nerusinat de mic.
    Mai sanatos ar fi fost o taxa pe cifra de afaceri, care, contine in ea si profitul efectiv realizat.

  4. @Lechi mai bine sa taxam toate comentariile de pe net. E cam acelasi lucru cu ce propui tu.