G4Media.ro

Facebook lucrează la un smartwatch care ar putea fi scos pe piață…

Facebook lucrează la un smartwatch care ar putea fi scos pe piață anul viitor

Cel mai nou proiect în materie de hardware al Facebook este un ceas inteligent, care i-ar putea conferi acces direct la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor, transmite News.ro.

Surse anonime din cadrul Facebook, citate de The Information, susţin că gigantul american lucrează în prezent la un smartwatch, care ar putea fi scos pe piaţă chiar anul viitor.

Smartwatch-ul Facebook va avea un set similar de facilităţi cu produsele actuale, urmând să ofere funcţii de sănătate şi fitness. Acesta va dispune de facilităţi de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal şi Oculus.

La baza viitorului smartwatch va sta un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source şi poate fi modificat de oricine. Însă, nu se ştie dacă acest sistem de operare va fi Wear OS, al celor de la Google, sau o altă variantă.

Facebook nu are un sistem de operare propriu, însă sursele citate susţin că gigantul american lucrează la unul. Astfel, există şi varianta ca Facebook să folosească un sistem de operare propriu, bazat pe versiunea open-source de Android.

Un smartwatch marca Facebook nu ar trebui să reprezinte o mare surpriză. Compania americană nu este la primul produs hardware, având peste 6.000 de angajaţi care lucrează la diverse proiecte de acest gen.

În 2019, Facebook a cumpărat CTRL-Labs, un startup care dezvolta interfeţe wireless prin care dispozitivele erau controlate prin transpunerea în comenzi a semnalelor electrice emise de creier. O astfel de tehnologie ar putea înlocui interfeţele fizice de control şi ar putea da naştere unor noi tipuri de dispozitive.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Grozav, inca un mod de a fi spionat.

  • Irelevant pentru omul normal, contează dacă datele alea și aduc cu adevărat profit. Vezi cazul reclamelor, când firmele mari au renunțat la recla4pe fb și nu le-a crescut venitul.
   Un alt exemplu bun, e să te uiți la produse pe diferite site-uri. După ce mi-am luat calculator, am văzut reclame 3 luni la componentele cumpărate. Păi ce câștig le aduce? Măcar de era reclamă la componente aleatoare…

 2. Suna radical, dar Facebook a ajuns in situatia in care spre binele nostru ar trebui interzis.

 3. Asta mai lipsea!
  După ce vampirul datelor personale – Facebook – a aflat tot despre viața ta, acum va spiona și pe cei din jurul tău.
  G4Media. în afara de a copia de pe internet diverse articole, puteți face și analize proprii și emite ceva judecăți de valoare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.