G4Media.ro

Facebook ameninţă cu blocarea completă a ştirilor în Australia

Facebook ameninţă cu blocarea completă a ştirilor în Australia

Facebook va bloca orice link şi orice postare care conţine ştiri ale presei australiene pentru a nu plăti, dacă autoritatea de concurenţă din Australia merge mai departe cu propunerea de a cere reţelelor sociale să plătească publicaţiile pentru ştirile pe care le afişează, transmite News.ro.

Autoritatea pentru concurenţă şi protecţie a consumatorilor din Australia vrea să adopte o hotărâre prin care reţelele sociale să plăteacă publisherilor pentru ştirile postate în cadrul reţelei.

Este o idee similară cu cea care s-a încercat, fără succes, să fie impusă pentru Google în Europa. Google a mers până la blocarea în Google News a site-urilor deţinute de publicaţiile pe care ar fi trebuit să le plătească, ceea ce a generat pierderi importante pentru acestea, din cauza scăderii traficului.

După ce a jucat mai multă vreme cartea diplomaţiei, Facebook a trecut la ameninţări şi, la fel ca Google, spune că, dacă hotărârea va fi adoptată, pe reţeaua socială nu vor mai putea fi văzute postări care să conţină ştiri.

Ca şi în cazul Google în Europa, dacă Facebook merge până la blocarea ştirilor, publisherii vor ajunge într-o situaţie mai grea decât cea de până acum, pierzând traficul din Facebok şi, automat, o parte a veniturilor din reclame.

Gigantul american a spus de mai multe ori că ştirile nu reprezintă o sursă financiară importantă, lăsând de înţeles că, dacă va fi nevoit, va bloca ştirile postate în reţea. Aceeaşi ideea au iterat-o reprezentanţii companiei şi când au fost acuzaţi de proasta gestionare a ştirilor false şi manipulărilor.

În urmă cu câteva luni, Facebook şi-a lansat propriul serviciu de ştiri, prin care unii publisheri sunt plătiţi şi care este oferit gratuit utilizatorilor. Acesta pare să reprezinte cea mai mare concesie pe care Facebook este dispus să o facă publicaţiilor.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Usor, usor vom admira ziarele tiparite….etc la muzeu!Insa, padurile tot se vor taia!!

  2. Numai stiri nu sunt pe Facebook, numai dezinformare propagata de Rusia.

  3. si politica se face pe fb!!!!!!!!!!!!

  4. Frumos. Sper ca australienii sa aiba sange pana la capat si sa dea un exemplu intregii lumi. Chiar exista viata dupa Facebook. 🙂 Chiar as da ‘follow’ la stirea asta … Soarta lumii depinde de decizia lor, vor declansa un efect de domino … Pana la urma, nu-i corect ca Fb sa-si traga 66% din munca altora fara sa faca nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.