G4Media.ro

Facebook a obţinut venituri trimestriale peste aşteptări, dar a avertizat că 2021…

Facebook a obţinut venituri trimestriale peste aşteptări, dar a avertizat că 2021 va fi dificil

Facebook a obţinut venituri trimestriale peste aşteptările analiştilor, în condiţiile în care firmele care se adaptează la pandemia globală au continuat să se folosească de instrumentele de publicitate ale platformei de socializare, dar compania a avertizat că 2021 va fi un an dificil, transmite Reuters.

Compania a arătat că perspectivele sale se confruntă cu ”un nivel semnificativ de incertitudini”, menţionând viitoarele schimbări ale Apple în domeniul confidenţialităţii datelor şi o posibilă inversare a tendinţei actuale a comerţului electronic determinată de pandemia de coronavirus.

”Considerând că comerţul online este cea mai mare sursă de creştere a publicităţii, o schimbare a acestei tendinţe ar putea fi un factor negativ pentru avansul veniturilor din publicitate în 2021”, potrivit companiei.

Veniturile totale, care constau în principal din vânzarea de publicitate, au urcat de la 17,65 de miliarde de dolari la 21,47 de miliarde de dolari, în trimestrul al treilea încheiat pe 30 septembrie, depăşind aşteptările analiştilor, de 19,82 miliarde de dolari potrivit datelor IBES furnizate de Refinitiv.

Numărul utilizatorilor activi lunar a urcat la 2,74 de miliarde de dolari, comparativ cu estimările unui avans la 2,70 miliarde de dolari.

Cheltuielile totale au avansat cu 28%, la 13,43 de miliarde de dolari, alimentate de măsurile de îmbunătăţire a gestionării datelor utilizatorilor şi de combatere a conţinutului abuziv.

Profitul net a atins 7,85 de miliarde de dolari, respectiv 2,71 de dolari pe acţiune, comparativ cu 6,09 miliarde de dolari, sau 2,12 dolari pe acţiune în urmă cu un an.

Analiştii anticipau un profit de 1,90 de dolari pe acţiune, potrivit datelor IBES furnizate de Refinitiv.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. …In special cand se va trezi lumea la realitate si va termina cu el. Frecangeala domina vena omului …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.