G4Media.ro

Extrema dreaptă speră într-o victorie istorică în alegerile parlamentare care au loc…

Sursa foto: Giorgia Meloni / Facebook

Extrema dreaptă speră într-o victorie istorică în alegerile parlamentare care au loc duminică în Italia, ceea ce ar putea face din Giorgia Meloni prima femeie a unui partid post-fascist care conduce un guvern într-o ţară fondatoare a Europei comunitare

Liderii principalelor formaţiuni politice din Italia au aruncat în lupta algerilor parlamentare toate forţele pentru ultimele reuniuni electorale din campanie, liniştea politică fiind impusă tuturor candidaţilor începând cu ora 22:00 GMT şi până la închiderea birourilor de vot duminică.

Potrivit analiștilor, extrema dreapta speră într-o victorie istorică, duminică, ceea ce ar putea face din Giorgia Meloni prima femeie a unui partid post-fascist care conduce un guvern într-o ţară fondatoare a Europei comunitare, comentează sâmbătă AFP.

”Sunt o patrioată!”, a lansat convinsă, la Napoli (sud), Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d’Italia (FdI), creditat cu 25% din intenţiile de vot, relatează Agerpres.

Aliatul său Matteo Salvini, liderul Ligii (partid anti-imigranţi), a ocupat spaţiul mediatic cerând ”demisia sau prezentarea de scuze” din partea preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, căreia i-a reproşat că a ameninţat Italia cu sancţiuni dacă această ţară va aduce atingere principiilor democratice ale Uniunii Europene.

Sondajale de opinie fiind interzise în ultimele două săptămâni înainte de scrutin, ultimele anchete sociologice creditau FdI cu 25% din intenţiile de vot, devansând Partidul Democrat (21-22%). Pe următoarele poziţii în sondaje se află Mişcarea 5 Stele, cu 13-15%, Liga, cu 12%, şi Forza Italia, cu 8%.

Coaliţia de dreapta/extrema dreaptă ar putea ocupa între 45% şi 55% din mandatele parlamentare. Absenteismul ar putea depăşi 30% la acest scrutin, potrivit analiştilor, un nivel ridicat pentru Italia. 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Voua va plac numa ideile “regresiste”, cu cat mai primitive, cu atat mai bine

 2. nu este fascist, informatie gresita. AUR este fascist.

  • Si crezi ca e singurul? E plina lumea de insi cu violenta in vene si care cauta pretexte sa si-o „exprime”. Si mai gasesc si pe unii mai usori la minte care-i iau drept salvatori de natii., doar pt ca asa le spun astia.

 3. Tipic italian. Hai sa votam scandalagii ca sa ne putem plange apoi.
  Pe Berlusconi il tin in formol si il scot de acolo o data la 4 ani.
  Nu ar fi asa grav daca astia din poza nu ar fi toti copiii de mingi ai lui Putin.

 4. Si acolo sunt aceleasi mizerii si jocuri politice ca la noi. Finantari si averi dubioase. Finantele cauta la oamenii de rand si la cei de sus nu se aude niciodata nimic. Sper totusi Putin sa nu isi ia avant prin Europa. Italienii sunt foarte dezamagiti de politicieni. Au votat tot ce au putut inainte. Acum, ca si la noi, nu mai au chef de vot. Asta e ce se vrea de sus

 5. Extrema stanga din redactia g4media se oftica ? 🤡

 6. Revenim la normalitate. prin aceste miscari fascistoide! Progresismul asta de stanga e tot un soi de extremism. Mai mult, loveste in valorile civilizatiei iudeo crestine iar asta nu poate ramane fara raspuns.z

 7. Văd că acești comentatori „abonați” pe gepatru, prezenți pe’aici la fiecare articol – opinologi fără de care „vai, oare ce ne-am face?!” și care, printre altele, promovează alimentarea războiului din Ucraina (dar asta nu face topicul articolului, însă de dragul argumentării) – NU au de crescut bebeluși, de îngrijit bolnavi la pat; deci, natural pentru ei, să-și dea cu părerea lor „de experți”..

  Oamenii, dragilor, au nevoie întâi de toate de sănătate, apoi să aibă ce să pună pe masă, de căldură prin case la iarnă (au copii de crescut) de un trai normal – și „abia după aceea” au nevoie și de: un Sistem de Sănătate „sănătos”, de o Justiție corectă, de legi imparțiale, de Democrație, de poduri, de autostrăzi, stadioane! Și de comentatori (deștepți și abonați)!

  Așa că iată că a venit vremea – iar italienii o confirmă (încet-încet toată Europa se va „trezi” că ei, italienii) – a venit deci vremea că oamenii NU mai vor să fie guvernați de mincinoși și hoți !!

  Preferă – dacă tot pun în frunte pe unii cu greșeli, cu defecte, că nimeni nu e perfect – preferă extremiști.

 8. Va rog sa ma lamuriti cu ce este mai daunator un partid post fascist decat unul post comunist cum este de exemplu PSD ul nostru, care guverneaza cu mici intreruperi de 30 ani Romania?

  • Nu putem face comparația, deoarece nici un partid postfascist nu a fost la putere în Europa. De PSD-ul nostru știm că este un partid care aduce doar dezastrul.

  • Meloni e una din slugile lui Putin și va sabota UE la ordinele lui.

 9. S-au săturat și italienii de atâta comuunism. Draghi ăla parcă Stalin reîncarnat.

 10. Fascistii mai lipseau ca sa intregeasca tabloul general! Cum naiba prin astia in primul rand la latini? Or fi astia mai saraci cu duhul, probabil.