G4Media.ro

Exploziile de la bazele militare din interiorul Rusiei, „cele mai semnificative eșecuri…

Sursa foto: Twitter / Special Kherson Cat

Exploziile de la bazele militare din interiorul Rusiei, „cele mai semnificative eșecuri din punct de vedere strategic” pentru Moscova – Ministerul britanic al Apărării

Serviciile de informații militare britanice au declarat marți, referitor la atacurile asupra obiectivelor militare din interiorului Rusiei, că, dacă Moscova evaluează că atacurile au fost deliberate, „probabil că le va considera ca fiind unele dintre cele mai semnificative eșecuri din punct de vedere strategic în ceea ce privește protecția forței de la invazia sa în Ucraina”, relatează Sky News.

Conducerea Rusiei va „impune probabil sancțiuni severe ofițerilor ruși considerați responsabili pentru că au permis incidentul”, a declarat Ministerul britanic al Apărării, în actualizarea sa zilnică pe Twitter.

Mai multe surse deschise au raportat explozii la baza aeriană Engels din regiunea Saratov și la aerodromul Dyagilyaevo de lângă Ryazan, la sud-est de Moscova.

Trei persoane au fost ucise când un rezervor de combustibil a explodat la Dyagilyaevo, în timp ce două bombardiere grele Tu-95 BEAR ar fi fost avariate la Engels.

Ministerul Apărării de la Londra a declarat că nu au fost confirmate cauzele exploziilor.

Acesta a precizat că siturile sunt „mult mai adânc în interiorul Rusiei” decât exploziile anterioare.

Baza aeriană Engels găzduiește peste 30 de bombardiere grele, care contribuie la disuasiunea nucleară a Rusiei și care au fost folosite frecvent pentru a lansa rachete de croazieră convenționale asupra Ucrainei, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Bombardierele vor fi probabil mutate temporar pe aerodromuri de dispersie ca răspuns la atacuri, a adăugat Londra.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. In sfârșit cei din UK spun si ceva adevarat, in afara de propaganda zilnica cum ca rusii si-au terminat rachetele, etc.

  2. Bine de stiut – parerea dvs. este ca atunci cand a fost scrisa Bibila oamenii stiau de bombe nucleare… clarviziune de top, ce mai!

  3. Strategic…mâine vor simți ucrainienii șocul final al atacului…mai multă moarte/mai multe distrugeri/mai mult ger. De fiecare dată rușii au crescut violența atacurilor după asemenea episoade…distrugerea sistemului energetic e consecința atacului asupra podului din Crimeea…ce va urma va fi și mai urât.