G4Media.ro

UPDATE Explozie într-o bază de instrucţie a armatei cehe: un soldat mort…

UPDATE Explozie într-o bază de instrucţie a armatei cehe: un soldat mort şi opt răniţi

UPDATE: Un soldat a murit, alţi şapte sunt răniţi şi un angajat civil a fost de asemenea rănit în urma unei explozii provocate de o detonare a muniţiei într-o tabără de antrenament folosită de armata cehă pentru instruirea trupelor ucrainene, a anunţat luni armata cehă, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

Autorităţile au oferit deocamdată puţine detalii despre acest accident şi au anunţat iniţial un bilanţ al victimelor de nouă soldaţi răniţi, fără să precizeze naţionalitatea lor, dar purtătoarea de cuvânt a poliţiei militare cehe a susţinut că „nu sunt străini”.

Explozia a survenit într-o tabără de instrucţie militară din zona localităţii cehe Libava, la circa 200 de kilometri est de capitala Praga, unde sunt pregătiţi soldaţi ucraineni.

Știrea inițială: Nouă soldaţi au fost răniţi într-o explozie provocată de o detonare a muniţiei într-o tabără de antrenament folosită de armata cehă pentru instruirea trupelor ucrainene, au anunţat luni armata cehă şi un spital local, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters.

Autorităţile au oferit deocamdată puţine detalii despre acest accident, dar purtătoarea de cuvânt a poliţiei militare cehe a susţinut că răniţii „nu sunt străini”, transmite Agerpres.

Explozia a survenit într-o tabără de instrucţie militară din zona localităţii cehe Libava, la circa 200 de kilometri est de capitala Praga, unde sunt pregătiţi soldaţi ucraineni.

Armata cehă a anunţat pe platforma X că „muniţii neprecizate au explodat”, fără alte precizări.

Potrivit unui spital din oraşul Olomouc, situat în apropiere de Libava, şase soldaţi răniţi au fost aduşi acolo cu ambulanţele, alţi doi care au suferit arsuri moderate au fost transportaţi cu elicopterul, iar unul a primit îngrijiri la faţa locului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Spion rus printre militarii ucrainieni.

  2. Asta e sabotaj facut de spionii rusi pe teritoriul Cehiei – o tara NATO si membra a UE.