G4Media.ro

Exerciţiu organizat în premieră în Delta Dunării / Se simulează o evacuare…

Exerciţiu organizat în premieră în Delta Dunării / Se simulează o evacuare a populaţiei din zona fluvială / Exercițiul va dura două ore şi nu-i va implica pe locuitorii Deltei Dunării

Forțele Navale Române organizează, luni, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, o secvenţă de evacuare a populaţiei din zona fluvială, în cadrul exerciţiului multinaţional Sea Shield 2023, cel mai complex eveniment de instruire din zona Mării Negre, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Exerciţiul, planificat să înceapă la ora 10:00, va dura două ore şi nu îi va implica pe locuitorii Deltei Dunării.

”Un detaşament de studenţi ai Forţelor Navale va juca rolul populaţiei evacuate, pentru că secvenţa inclusă în exerciţiul multinaţional Sea Shield are ca obiectiv dezvoltarea deprinderilor militarilor şi personalului din instituţiile implicate în gestionarea unor situaţii similare. La secvenţa de astăzi, care are la bază unele cerinţe din planurile de cooperare interinstituţională, vor participa şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Poliţiei de Frontieră, ai Gărzii de Coastă, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea şi lucrători ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea’” a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SMFN, Corneliu Pavel.

El a amintit că exerciţiul multinaţional Sea Shield 2023 se desfăşoară pe Marea Neagră, pe Dunăre, în Deltă şi în zona costieră şi reuneşte circa 3.400 de militari din 13 state aliate şi partenere – Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Turcia.

”Sea Shield este cel mai complex eveniment multinaţional de instruire organizat de Forţele Navale şi este pentru prima dată când include acţiuni în Delta Dunării”, a precizat reprezentantul SMFN.

O parte din secvenţele exerciţiului vizează dezvoltarea interoperabilităţii dintre militarii din SMFNR şi personalul din alte structuri ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în conformitate cu planurile de cooperare interinstituţională pentru gestionarea unor situaţii de criză. Sea Shield 2023, parte a programelor NATO de instruire multinaţională consolidată, se va încheia la finele lunii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...