G4Media.ro

Buletin de București: Nicușor Dan vrea să desființeze 8 instituții de cultură…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Buletin de București: Nicușor Dan vrea să desființeze 8 instituții de cultură din subordinea PMB. Consilierii PNL au oprit proiectul pe circuit, “să-l mai studieze”

O propunere de desființare a 8 dintre instituțiile de cultură din subordinea CGMB, pentru o mai bună gestionare a resurselor financiare, a ajuns spre studiu la consilierii generali. Propunerea de reorganizare a fost făcută de Direcția Cultură, Învățământ, Turism din subordinea primarului general și vizează, în primul rând , desființarea posturilor de conducere și reorganizarea patrimoniului imobil al celor 8 instituții, relatează publicația Buletin de București. 

Proiectul de reorganizare a fost retras de pe circuitul care l-ar fi dus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului General, de săptămâna viitoare. Conform unor surse din CGMB, consilierii PNL au cerut să-l mai studieze și să contribuie. Discuțiile pe acest proiect coincid cu informațiile privind retragerea sprijinului politic al lui Nicușor Dan, de către PNL, infirmate de Ciprian Ciucu, președintele PNL București.

Propunerea de reorganizare a instituțiilor de cultură din subordinea CGMB aparține Direcției Cultură Învățământ Turism din subordinea primarului general. Reorganizarea ar urma să fie o soluție pentru optimizarea cheltuielilor bugetare.

Cele 8 instituții propuse pentru desființare sunt Centrul Cultural Expo Arte, Centrul de Creație și Tradiție a Muncipiului București, Centrul Artelor Dinu Lipatti, Centrul Cultural Lumina, Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Centrul Municipal de Educație și Cultură Dalles și Casa de Cultură Friederich Schiller.

În adresa înaintată de Direcția Cultură se propune ca patrimoniul acestor instituți să trecă în administrarea ARCUB și PROEDUS.

Citește integral pe Buletin de București

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Nicușor Dan dă afară paraziții bugetari. Evident, nu are nicio șansă la un al doilea mandat.

 2. Dacă PNL îi retrage sprijinul fix la jumatea mandatului, doar se vor lupta și se vor contrazice încă 2 ani și asta nu va fi spre binele Bucureștiului și al bucureștenilor.
  Zici că suntem blestemați, de 32 de ani, să fim victime ale setei de putere și luptei dintre partide. Fiecare partid pe turta lui, niciunii pentru binele votanților și al țării.

  • Sunteți un popor primitiv.

  • @Vladimir, etc… Bine, bre superiorule, noi n-am prins că ești angajat de redacție ca să ne faci sa raspundem, sanchi multi vizitatori pe pagina, intra și publicitate. Pentru că nu cred că exiști cu adevărat. Adică să stai sa postezi la fiecare articol in timp ce te m.as-tur. beZi?

  • Vladimire, mai du t3 n lupa noastra de primitivi.
   O viata ai si tu?

 3. toate centrele astea culturale sunt surse de tocat bani si de sinecuri. nu treabuia sa mire pe nimeni ca usl se opune. o armata de semianalfabeti sunt angajati in institutele aste fara rost.

 4. Asa Nicusoare taie toate matrapazlacurile sarmei!

 5. Ciucu: „nu se pune problema retragerii sprijinului politic”
  PNL: „Consilierii PNL au oprit proiectul pe circuit”
  🙂
  Pam, pam!
  Se pare ca Nicusor a inceput sa deranjeze cam mult.

 6. Unde esti,Ciucule? Nu mai vrei reforma? Presedintel Pnl Bucuresti mănâncă mula prajitura turcească!
  Nu inteleg cum unii se considera educati dpdv politic si sunt pacaliti de smecheria ieftina a acestui ins -Ciprian Ciucu!

 7. Bine ca exista Institutul Goethe ! Altfel al dadea afara si pe Klaus Iohannis !

 8. Se vede că Nicușor n-are treabă cu cultura. Numai un semi-analfabet ar fi putut să desființeze instituții de cultură bucureștene pe motiv că nu aduc bani ! După el, ar trebui desființat tot ce nu aduce bani, pentru că, în gândirea lui, Primăria este o societate comerciala care trebuie să aducă profit și nu o instituție publică care are datoria de a administra urbea in care funcționează, în beneficiul cetățenilor săi. Nu cred că mai există primării europene care sa fi dat „iama” în instituțiile culturale, mânate de mercantilism, într-o sfidare totală a ceea ce reprezintă civilizație, arta, cultura, carte, știință, tradiții, într-o lipsa totala de respect a celor care trăiesc din propriile creații și nu au nevoie sa cerșească bunăvoință unui politician mai mult sau mai puțin corupt, pentru a supraviețui

  • Viziteaza celebrul Centru Cultural Stefan Iordache al sectorului 5, sa vezi cum se spala banii cu proiecte ce nu cuprind absolut nimic artistic si nu implica absolut niciun artist…
   Ultima isprava: un „album” compilat de pe net cu „personalitatile sectorului 5” (!), brosura FARA autor si cu o „bibliografie” cu site-uri online de unde au furat pozele si textele IN INTEGRALITATEA LOR. Brosurile au fost distribuite in toate scolile si liceele din sector… In vreme ce alocatiile nu s-au mai dat de 6 luni elevilor… O risipa „cu dedicatie” a banilor celui mai sarac sector din Bucuresti…

   Nasty Vesel, daca ai fi scris un singur comentariu as fi putut presupune ca esti de buna-credinta… Dar, cu trei comentarii unul dupa altul, ai si tu o misiune – penibila – pe acest site…

 9. Nicușor, un semi-analfabet care distruge instituțiile de cultură bucureștene pentru că nu are habar de nimic ! De ce sa fie alții mai deștepți ca el ? Mai bine le da la cap cu halebarda proletara: „noi muncim, noi nu gândim!”

 10. Nicușor, un semi-analfabet care promovează lozinci proletare de tip IMGB „noi muncim, noi nu gândim !”. Când aduce minerii in București ca să-i bată pe „telectuali” cu lanțurile și cu bâtele ?

 11. Păcat că nu mai este Băsescu primar.

 12. „…PNL retrage susținerea lui Nicușor…” am impresia că bucureștenii se cam pishă pe susținerea derbedeilor ăstora și-l vor realege. Mai vedem…

 13. „…PNL retrage susținerea lui Nicușor…” am impresia că bucureștenii se cam pishă pe susținerea derbedeilor ăstora și-l vor realege. Mai vedem…