G4Media.ro

EXCLUSIV Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, despre excluderea Huawei de la licitația…

EXCLUSIV Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, despre excluderea Huawei de la licitația 5G: Concurența nu e singurul obiectiv de interes public, există și alte preocupări legitime, printre care și siguranța / Să permitem operatorilor telecom să își pună la comun infrastructura 5G pentru a scădea costurile

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune într-un interviu pentru Economedia.ro că proiectul de lege privin rețeaua 5G, care exclude de facto compania chineză Huawei, produce riscuri din punctul de vedere al concurenței, dar răspunde obiectivului de securitate națională. El spune în interviul Economedia că a discutat cu reprezentanții Huawei și le-a transmis că mediul de afaceri trebuie să se conformeze cerințelor de securitate.

În plus, Chirițoiu propune ca operatorii telecom să își poată partaja investițiile în viitoarea rețea 5G, astfel încât costurile suportate de fiecare operator să scadă.

El cere lansarea licitației 5G după adoptarea codului telecomunicațiilor, un instrument care să permită această împărțire a investițiilor și care să facă mai simplu procesul de autorizare a construcțiilor de antene 5G.

Vezi interviul VIDEO pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. așa își pun la comun și benzinăriile interesele și rezultă un mare CARTEL!
    petrom+omv+lukoil+rompetrol fixează prețurile la pompă zilnic!

  2. Buna dimineata, soare! Colocarea site-urilor de antene si sharing-ul de infrastructura terestra (mecanismul de „dark fiber”) functioneaza de dinainte sa te inscaunezi tu la Consiliul Concurenta, intelighenta cenusie!