G4Media.ro

Evreii germani au denunțat vânzarea unor cărți, tricouri și autocolante antisemite pe…

Evreii germani au denunțat vânzarea unor cărți, tricouri și autocolante antisemite pe Amazon

Consiliul central al evreilor germani a denunţat sâmbătă vânzarea pe Amazon a cărţilor cu caracter antisemit şi a produselor care glorifică nazismul, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

La rândul său, Amazon a transmis imediat că ”ia foarte în serios” avertismentul Consiliului central al evreilor din Germania și a dat asigurări că se vor lua măsuri imediate dacă va constata că regulile Amazon sunt încălcate.

Evreii germani au denunțat o serie de tricouri și autocolante, dar și a unor cărți:

Este „absolut inacceptabil ca tricouri şi autocolante care glorifică nazismul sau incită la ură împotriva minorităţilor să fie vândute pe Amazon”, deplângea anterior preşedintele Consiliului central, Josef Schuster, într-un interviu acordat grupului de presă RND, citat de Agerpres.ro.

El a făcut referire și la vânzarea unor opere în mod făţiş antisemite, precum ‘Der Jude als Weltparasite’ (‘Evreul ca parazit mondial’) sau ‘Judas: inamicul mondial’. Prima carte era disponibilă sâmbătă dimineaţa, la un preţ de 20 de euro, pe platforma de vânzare online, conform sursei citate.

Consiliul central este, de asemenea, îngrijorat de vânzarea autocolantelor sau a tricourilor inscripţionate cu litere gotice precum ‘Auch ohne Sonne braun’ (‘Chiar fără soarele brun’) sau ‘Nordische Wut kennt keine keine Gnade’ (‘Furia nordică nu cunoaşte milă, niciun pic de milă’), disponibile pe Amazon.

„Ne distanţăm clar de naţional-socialism şi de glorificarea sa”, a reacţionat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului, care a promis că „această categorie de produse va fi examinată în detaliu”, informează Agepres.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.