G4Media.ro

Evenimente online organizate de misiunile diplomatice și oficiile consulare românești pentru Ziua…

Evenimente online organizate de misiunile diplomatice și oficiile consulare românești pentru Ziua Națională

Misiunile diplomatice și oficiile consulare românești vor organiza o serie de evenimente online pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României, iar Ministerul Afacerilor Externe a creat o pagină dedicată acestora.

Astfel, în perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie 2020, printr-o secțiune special creată pe site-ul propriu la https://www.mae.ro/node/54346, Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv cele peste 150 de misiuni diplomatice și oficii consulare ale României în străinătate, promovează talentul creator românesc și istoria țării noastre, cu accent pe muzica clasică și contemporană, teatrul și artele scenei, artele vizuale, precum și prin prezentarea unor documente inedite din fondul Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, această secțiune include un spațiu destinat acțiunilor derulate online de către misiunile diplomatice și oficiile consulare românești, informează MAE într-un comunicat de presă.

Acest univers virtual de celebrare a fost realizat cu sprijinul unor operatori culturali consacrați, ale căror eforturi și reziliență sunt o dovadă a spiritului creativ. Sunt structuri care contribuie la imaginea României contemporane în mod semnificativ și pentru care contextul pandemic reprezintă o provocare, la fel ca pentru noi toți. S-au alăturat acestei campanii Festivalul și Concursul Internațional George Enescu, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Institutul Cultural Român, Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Revista ARTA și VRTW. Artiștii consacrați, structurile publice naționale sau independente au nevoie de public și de sprijin în contextul actual, așadar, deschizând această fereastră virtuală, MAE readuce creația și valorile culturale românești în atenția unui public global, precizează sursa citată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.