G4Media.ro

Eutanasia va fi legalizată în Olanda şi pentru copiii bolnavi în fază…

Eutanasia va fi legalizată în Olanda şi pentru copiii bolnavi în fază terminală cu vârste între 1 şi 12 ani

Autorităţile olandeze au anunţat marţi că va fi legalizată eutanasia pentru copiii bolnavi în fază terminală cu vârste de la 1 an la 12 ani, informează AFP, preluată de Agerpres.

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, a declarat că va elabora o reglementare asupra acestui subiect, bazându-se pe un studiu realizat de experţi, potrivit căruia copiii bolnavi în fază terminală suferă foarte tare.

Eutanasia a fost deja legalizată în Olanda pentru cei cu vârste peste 12 ani, care îşi pot da consimţământul, şi pentru copiii mai mici de 1 an, cu consimţământul părinţilor.

Însă nu există clauze legale pentru copiii cu vârste între 1 şi 12 ani, din cauza unei dezbateri în rândul autorităţilor olandeze cu privire la capacitatea copiilor de a putea lua o astfel de decizie.

Hugo de Jonge a explicat că un studiu realizat de experţi în medicină, comandat de ministerul său, a arătat că această nouă reglementare s-ar putea aplica la un număr între 5 şi 10 copii pe an.

„Studiul arată că există nevoie de a putea pune capăt vieţii în mod intenţionat în rândul medicilor şi părinţilor copiilor bolnavi incurabil, care suferă cumplit şi îngrozitor şi care vor muri într-un viitor previzibil”, a scris De Jonge într-o scrisoare adresată parlamentului.

Miniştrii guvernului de coaliţie condus de premierul Mark Rutte au căzut într-un final de acord acestui subiect marţi, după luni de dispute, marcate de o puternică opoziţie din partea partidelor creştine.

Legile existente în Olanda nu trebuie să fie modificate, însă medicii vor fi protejaţi în faţa oricăror urmăriri penale pentru că au efectuat o eutanasie autorizată asupra unui copil care suferă, a precizat Jonge.

Parlamentul olandez ar urma să dezbată acest subiect joi, iar guvernul ar trebui să pună în aplicare reglementarea aferentă în următoarele câteva luni.

Olanda şi Belgia vecină au fost primele ţări din lume care au legalizat eutanasia, în 2002. Apoi, Belgia a devenit prima ţară din lume care a autorizat eutanasia voită a copiilor, în 2014, urmată rapid de Olanda.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Bag pwoola in BENELUX+Germania si in toti adoratorii acestora de la noi!

  • Felicitari, asa arata un adevarat intelectual Roman, co convingeri ferme sustinute de argumente serioase! Ne meritam deplin locul la periferia (nu geografica) a lumii civilizate

  • Daca n-ai un copil bolnav in faza terminala, ni le bagam toti in tine si opiniile tale. Mars d-aici, pata pe chilotzi ce esti.

 2. Groaznic! Copiilor ar trebui sa li se administreze calmante, morfina. Unii nu știu în ce situație sunt , nu realizează situația. Cum poți spune unui copil că va muri, sa semneze pentru eutanasie el sau părinții! Ori Olanda vrea sa scape de cheltuielile de sănătate cu o injecție letala.

 3. Omul trebuie lăsat să se chinuiasca până în ultimă clipa. Eventual filmat și dat la televizor să-i vedem chinurile pentru a putea distra nația de psihopați români.

  • De ce nu depui o cerere sa fi omorât? Asa sa vezi cum e și după sa ne povestești și noua.

  • Olvi, dragule, iti doresc sa vezi cum e pe propria piele. Sa iti dea morfina si sa te zbengui de durere asteptand coasa.

 4. Sincer, daca nu sunteti in acea groaznica situatie de a avea un copil bolnav in faza terminala, a carui viata nu mai poate fi salvata si pentru care fiecare secunda e o clipa de chin groaznic, ar trebui sa va tineti opiniile pentru voi.

  • Fiecare are dreptul sa aiba si sa exprime o opinie, indiferent de experienta lor in acea problema. Daca ar fi altfel, nici despre politica nu am putea sa ne dam cu parerea, daca nu suntem politicieni.

 5. @Sekhmet,

  ești mai înțelept și mai bun și mai iubitor decât Dumnezeu, care i-a dăruit și lui viața, ca și ție?
  „Apoi a mers puţin mai înainte, S-a aruncat la pământ şi Se ruga ca, dacă este cu putinţă, să treacă de la El ora aceia.
  El zicea: „Ava – adică ‘Tată’ –, Ţie toate lucrurile Îţi sunt cu putinţă; depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voieşti Tu.”(marcu 14:35-36)
  Dumnezeu știe care este motivul și scopul fiecărei suferințe , și durata ei și nu a dat omului dreptul să i-a viața altui om. „Să nu ucizi.”(Exod 20:13).
  Dumnezeu nu îngăduie celui credincios să fie tentat peste puterile lui: „
  Nu v-a ajuns nicio tentație care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi tentați peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”(1corinteni 10:13)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.