G4Media.ro

Eurostat: Spania este ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă din…

Eurostat: Spania este ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă din Europa

Peste 85 de ani pentru cei născuţi la Madrid, doar 73,5 pentru cei veniți pe lume în regiunea bulgară Severozapaden, o zonă din nord-estul țării „înghesuită” între Serbia și România. Diferența este de aproape 12 ani de viață iar în acest interval se încadrează restul regiunile europene. Acestea sunt estimările Eurostat, actualizate până în 2017, referitoare la speranța de viață pentru copiii sub un an din Europa, transmite Ilsole24ore, citată de Rador.

Trebuie menționat că, în diferite regiuni ale Germaniei, precum și în Scoția, Belgia francofonă și sudul Portugaliei, speranța de viață la naștere este mai mică decât media europeană. Cele mai slabe şanse le au nou născuţii din Scoția de Vest care nu depășesc 77,8 ani, cu doi mai puțin decât media europeană.

În ceea ce priveşte speranța de viață din Italia, aceasta este mai mare decât media europeană şi variază de la 81,1 ani pentru copiii născuți în regiunea Campania, până la 84,4, pentru cei veniți pe lume într-un spital din provincia autonomă Trento. Împreună cu Franța, Spania, Finlanda și Suedia, Italia este una dintre țările cu o speranţă de viaţă ce depăşeşte media europeană.

Sursa: Ilsole24ore/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel/ Sursa Foto: Pexels.com

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. In RO te omoara unii ca Dinca, un anume grup etnic (nu dau nume), PSD, poluarea, Antenele (daca te uiti), mancarea chimizata, bizonii la volan, spitalele jegoase, lipsa de educatie, samd. Altfel am trai si noi peste 85 fara probleme.

  2. Ati vrut sa scrieti ‘nord-vestul tarii’, desigur.