G4Media.ro

Eurostat: România se menține la cea mai ridicată rată din UE a…

Sursa foto: ISU Alba

Eurostat: România se menține la cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutiere / În 2022, acestea au crescut cu 4% față de 2021

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 4% în 2022, comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a înregistrat în România (86 de morţi la un milion de locuitori), arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2022 de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (22 de decese la un milion de locuitori), Danemarca (26) şi Irlanda (31), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (86 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (78) şi Croaţia (71).

În 2022, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 20.653, faţă de 19.917 în 2021 şi 18.833 în 2020. Scăderea din 2020 a fost determinată în mare parte de impactul restricţiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri.

În 2022, au fost în medie 46 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Exista o solutie pentru reducerea numărului de accidente, dar nu se implementează dintr-un motiv foarte cinic. Clasa politică doreste să își mentină posibilitatea de a ”suna un prieten” atunci când sunt opriti in trafic. Solutia este simplă si exista în orice tara civilizată. Siateme automatizate care îți trimit în mod automat amenda si solicitarea de predare a permisului. Atât timp cât aceste sisteme nu sunt efectiv puse in functiune, parlamentarii, ministrii, secretarii de stat, sefii din politie, justitie, MAI , MAPN, si familiile lor, pot suna la ”un prieten” . Este singura explicatie logică pentru care nu se implementează acest sistem, si mor sute de oameni pe soselele din țară.

  2. Să-mi fie cu iertare. dar mai ține și de educație. Românul nu respectă legea fiindcă vede că și maimarii lui n-o respectă și… ba se prescrie, ba ia cu suspendare, ba se internează cu anii în mai știu eu ce Italie (vezi baragladina lui Gino Iorgulescu). Mă scuzați, dar ne băgăm picioarele în tot ce înseamnă lege și nu știm decât să o fentăm, să ne fofilăm, să „lasă că merge și așa”… Ce nu intră în capul ăla al nostru de popor șmecher e că există o categorie de legi cu care nu te joci, care te ard instantaneu și la care nu merge cu prescripția. Legile fizicii. Când o să învățăm că nu ne jucăm cu legile (și cu atât mai puțin cu legile fizicii), o să ne fie mai bine. Până atunci… masacru pe șosele.